Şanlıurfa'da Mültecilere Gıda Yardımı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Mültecilere Gıda Yardımı

Şanlıurfa\'da Mültecilere Gıda Yardımı

Şanlıurfa Suriye Yardımlaşma Platformu, Akçakale ilçesi mahallelerinde barınan Suriyeli mültecilere gıda yardımı desteği devem ediyor.

19.08.2015 21:08

Şanlıurfa Suriye Yardımlaşma Platformu, Akçakale ilçesi mahallelerinde barınan Suriyeli mültecilere gıda yardımı desteği devem ediyor.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan, bir kısmı çadır kentlerde ve bir kısmı da ilçe merkezinde barınan Suriyeli mültecilere gıda, temizlik maddesi dağıtımı devam ediyor.

Resmi kaynaklara dayanarak alınan bilgiye göre; Akçakale ilçe merkezi ve mahallerinde yaklaşık olarak 40 bin Suriyeli mültecinin barındığı ve bunların gıda ve temizlik maddesi ihtiyaçlarının STK'lar tarafından karşılandığı ifade edildi. Bu konuda Deniz Feneri Derneği, İHH ve Şanlıurfa Suriye yardımlaşma platformu olmak üzere, bu kuruluşlar bölgedeki mültecilere yardım desteğinde bulunmaktadır.

Akçakale ilçesi merkezinde gıda ve temizlik malzemesi dağıtan Şanlıurfa STK'lar platformu dün de 170 Suriyeli mültecinin yaşadığı Doğantaş Mahallesi'nde sığınmacılara gıda ve temizlik malzemesi dağıttı.

İnsani yardımlarının devam edeceğini söyleyen platform başkanı Osman Geren, "Üç yıldır mazlum ve mağdur olan Suriyeli muhacir kardeşlerimize yardımlarımız devam etmektedir. İmkanlarımız nispetinde yardımlarımız devam edecektir. Yardımlarımız başta gıda, battaniye, döşek, temizlik maddesi, çocuklara oyuncak ve giyim malzemesi olarak devam etmektedir" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Mültecilere Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement