Sarıgül'den Atatürk'ün Yatının Müze Yapılmasına Destek - Son Dakika
Güncel

Sarıgül'den Atatürk'ün Yatının Müze Yapılmasına Destek

Sarıgül\'den Atatürk\'ün Yatının Müze Yapılmasına Destek

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Atatürk'ün yatı Savarona'nın müze yapılması girişimlerine destek verdi.

12.09.2013 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Atatürk'ün yatı Savarona'nın müze yapılması girişimlerine destek verdi. Kendisinin 1989 yılında milletvekilliliği döneminde yatın özel sektöre devrinin iptali için dava açtığını belirten Sarıgül, "Yıllar önce hem parlamentoda, hem de yargıda bunun büyük mücadelesini verdim. Kültür Bakanlığı'nın konuyu yeniden gündeme almasını son derece olumlu bir girişim olarak değerlendiriyorum" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Atatürk'ün yatı Savarona'nın Kültür Bakanlığı tarafından satın alınarak müze yapılması girişimlerine destek verdi.

Sarıgül şunları söyledi:

" Türkiye'nin en genç milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi olarak parlamentoda görev yaptığım yıllarda, Atatürk'ün yatı Savarona, 49 yıllığına özel sektöre kiralanmıştı. O dönemde, yatın müze olarak kullanılması için büyük mücadele verdim. TBMM'ye önerge vererek konuyu gündeme getirdim. 12 Haziran 1989 tarihinde, yatın özel sektöre devri kararının iptali için idare mahkemesine dava açtım. 13 Haziran 1989 tarihli gazete arşivlerinde bu mücadelemiz belgelerle yer almaktadır. Atatürk'ün mirası Savarona, onun yadigarı olarak korunmalı ve müze olarak değerlendirilmelidir. Bu konuda rakamların konuşulması söz konusu bile olamaz. Savarona'nın tarihi anlamı ve değeri, para ile ölçülemez Konuyu yeniden gündeme getirerek ele alan Kültür Bakanlığımızın girişimlerini son derece önemli ve yerinde buluyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıgül'den Atatürk'ün Yatının Müze Yapılmasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement