Sarıgül: İstanbul'da Oylar Yeniden Sayılsın - Son Dakika
Güncel

Sarıgül: İstanbul'da Oylar Yeniden Sayılsın

Sarıgül: İstanbul\'da Oylar Yeniden Sayılsın

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "Siz kendinize güveniyorsanız, seçim sonuçlarının doğru olduğuna inanıyorsanız bizim müracaatımıza destek verin ve bu yolda sandıklar bir kez daha yeni baştan sayılsın" dedi.

01.04.2014 14:23

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "Siz kendinize güveniyorsanız, seçim sonuçlarının doğru olduğuna inanıyorsanız bizim müracaatımıza destek verin ve bu yolda sandıklar bir kez daha yeni baştan sayılsın" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda açıklama yaptı.

Sandıkları korumak için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Sarıgül, "Sonuçta kazanabilir, kaybedebilir. Sonuç ne olursa olsun bir tek oy bile çalınması demokrasi adına kara bir lekedir. Ne yazık ki bütün bunlar dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Seçim öncesinde uluslararası gözlemci talep etmemizin haklılığı bir kez daha ortaya çıktı. İktidar yasaklarla girdiği bu seçimi ne yazık ki demokrasi diye sunmaya çalışıyor. Oysa Türkiye'nin antidemokratik bir seçim yaşadığını tüm dünya kamuoyu görmüştür. Yurttaşlarımız bu oyunu yakından takip etmiştir" dedi.

-"HAK VE HUKUK ARAYIŞLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"-

Hak ve hukuk arayışlarına, demokrasi mücadelelerine daha yoğun olarak devam edeceklerini vurgulayan Sarıgül, "Yurttaşlarımız umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye çaresiz değildir. Ülkemize, yurdumuza, demokrasiye, özgürlüklerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Sürecin devam ettiğini vurgulayan Sarıgül, tüm zorlukları el ele omuz omuza taşımaya devem edeceklerini söyledi. Sarıgül, yarın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceğini ve seçim sürecinde İstanbul'da yaşananaları aktaracağını dile getirdi.

İktidara seslenen Sarıgül, "İstanbul'da iktidar partisinden dileğimiz, siz kendinize güveniyorsanız, seçim sonuçlarının doğru olduğuna inanıyorsanız, bizim müracaatımıza destek verin ve bu yolda sandıklar bir kez daha yeni baştan sayılsın ve demokrasi İstanbul'da tam anlamıyla kazansın. İstanbul seçimlerinde şaibe yok diyorsan, tutanakların doğru olarak merkeze nakledildiğine, birleştirme tutanaklarında en ufak bir sorun yok diyorsanız, o zaman korkmanıza, çekinmenize gerek yok. İstanbul'da bütün sandıkların yeni baştan sayılması konusunda demokrasi adına duyarlılığınızı lütfen gösteriniz.İstanbul'da nokta kadar yurttaşlarımızın gönlünde İstanbul seçimlerinde şaibe kalmadı diye yurttaşlarımızda demokrasiye olan inançları tam olarak korusunlar" diye konuştu.

-"İNSAN ZEKASIYLA DALGA GEÇEN BİR AÇIKLAMA"-

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, YSK ile kendi ellerindeki ıslak imzalı tutanakları karşılaştırdıklarını ve 3 bin 500 sandıkta fark tespit ettiklerini belirterek, "İstanbul'da 32 bin sandık olduğunu düşünürseniz yüzde 10'nun üzerinde bir rakam ortaya çıkıyor. 3 bin 500 yakın sandık bu 32 ilçeden oluşuyor. Örneğin, Fatih ilçemizden birkaç örnek var. Kağıthane bin 346 no'lu sandık. Mustafa Sarıgül'ün aldığı oy 137, Kadir Topbaş'ın aldığı oy 125. Bu, kayıtlara şöyle geçmiş Mustafa Sarıgül: 37, Kadir Topbaş: 225. 3 bin 500 sandık denildiğinde bunu içinde sadece Büyükşehir yok. 320 ile çarptığınızda gerekli olan sonuç çıkar.İkinci bir nokta bugün itibariye Küçükçekmece, Beyoğlu ve Üsküdar ilçelerinde belediye başkan adaylıklarıyla ilgili sonuçlara itiraz ettik. Bazı ilçelerimizde belediye meclis üyeliklerine itiraz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız'ın "kedi" açıklamasına da değinen Salıcı, "Be espri yapıyor zannettim. 2009 seçiminde de kedi girmişti. Sayın bakanımızı bu kadar basit ucuz ve insan zekasıyla dalga geçen bir açıklama yaptığı için açıkça kınamak lazım" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sarıgül: İstanbul'da Oylar Yeniden Sayılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement