Sarıkaya'da Yol Yapım Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Sarıkaya'da Yol Yapım Çalışmaları

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde belediye tarafından yapılan yol çalışmaları tamamlandı.

14.09.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde belediye tarafından yapılan yol çalışmaları tamamlandı.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak yaz mevsimi boyunca ilçenin çeşitli mahalle, cadde ve sokaklarında çok kapsamlı yol çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Yeni yapılan yolları vatandaşların hizmetine sunduklarını, yol yapım çalışmalarına öncelikle Kaplıca Mahallesi'nde Hacılar Caddesi yolunun sökülerek yeniden yapılması ile başladıklarını aktaran Açıkel, şunları kaydetti:

"Çalışmaların devamında yine Kaplıca Mahallesi'nde yıllardır yapılmayan Sarıtaş Sokağı'nın yolu ve 469 numaralı sokağın yolları yeniden yapılarak vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Daha sonra ise ilçenin belki de en çok kullanılan yollarından birisi olan Cumhuriyet Mahallesi'nden geçen Mevlana Caddesi sökülerek büyük bir hızla yeniden yapıldı ve şu anda vatandaşlarımız yine bu yolu çok aktif olarak kullanmaya devam ediyor. Bir diğer yol çalışması ise Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan kooperatif evlerinde başladı ve çalışmalar devam etmekte. Bu bölgede daha önceleri hiç parke taş çalışması yapılmamıştı ve bu yıl başladı en kısa süre içerisinde de tamamlanarak kullanıma açılacak. Yol çalışmalarının en çok merak edilen bölgelerinden birisi ise Battalgazi ve Yenidoğan mahallelerini uzunlamasına ikiye bölen Hükümet Konağı'nın yanından başlayarak Toprakpınar yoluna kadar devam eden Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde yapılan çalışmaydı. Burada yol çalışmaları öncelikle Adliye Lojmanları önünde yer alan 79 numaralı sokağın bozuk olan yolu sökülerek yeniden yapıldı ve kullanıma açıldı."

Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde yol sökme çalışmalarının da başladığını dile getiren Açıkel, şuanda Hükümet Konağı yanında bu caddenin yarısına kadar olan kısmına yeni parke taşlarının dizildiğini kaydetti.

Köprücek köyünde caddelerde kilit parke taş çalışmasının tamamlandığını anlatan Açıkel,  "Yol çalışmaları tamamlandığı takdirde Sarıkaya Belediyesi, bu yaz boyunca yaklaşık 30 bin metrekarelik bir kilit parke taş çalışması yapmış olacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkaya'da Yol Yapım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement