'Savcı,Talimat Olup Olmadığını Karayılan'a Sorsun' - Son Dakika
Güncel

'Savcı,Talimat Olup Olmadığını Karayılan'a Sorsun'

Diyarbakır'da KCK/TM ana davasında tutuklu sanık Van Bağımsız Millektvekili Kemal Aktaş'ın delil ikamesinde ilginç diyaloglar yaşandı.

11.06.2013 15:12  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da aralarında Milletvekili, belediye başkanlarının bulunduğu KCK/TM ana davasında tutuklu sanık Van Bağımsız Millektvekili Kemal Aktaş'ın delil ikamesinde ilginç diyaloglar yaşandı. Mahkeme Başkanı Aktaş'a, 7 yıl önce DTP'li Belediye başkanlarına resmi törenlere katılmaması yönündeki KCK talimatının olup olmadığını sorması üzerine avukat BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, "Bu soruya itiraz ediyorum. Eğer böyle bir talimat üzerine basın açıklaması yapılmışsa, bu iddianameyi hazırlayan savcı Murat Karayılan'a sorsun böyle bir talimat olup olmadığını" dedi.

KCK/TM ana davasında 98'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada aralarında BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın da olduğu 20 tutuklu sanık hazır bulundu. Milletvekili Kemal Aktaş ile ilgili delil ikamesinin görüldüğü duruşmada, ilginç diyaloglar yaşandı. Hakkındaki iddiaları yalanlayan Milletvekili Aktaş, DTP Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komisyonu üyesi olduğu için belediye başkanları ile yaptığı toplantıların ve günlük yaptıkları şakalarında suç delili kapsamında sokulduğunu söyledi. İddianameyi hazırlanan Cumhuriyet Savcısı'nın bu yakşaşımını, "Hayret verici bir durum" diye değerlendiren Milletvekili Aktaş, Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin ile yaptıkları ve nar suyunun geçtiği konuşmanın bile suç delili gösterildiğini söyledi.

Mehkeme Başkanı, 7 yıl önce DTP'li Belediye Başkanlarının resmi törenlere KCK'nın talimatı doğrultusunda katılmadıkları ve bu yönde basın açıklaması yapılmasının KCK talimatı olup olmadığını Aktaş'a sorması üzerine, sanıkların avukatı olan BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş soruya itiraz etti. Beştaş şöyle dedi:

"Bu soruya itiraz ediyorum. Eğer böyle bir talimat üzerine basın açıklaması yapılmışsa, bu iddianameyi hazırlayan savcı, Murat Karayılan'a sorsun böyle bir talimat olup olmadığını. Eğer yapılan basın açıklaması böyle bir talimat ve açıklama üzerine yapıldığı iddia ediliyorsa, o halde neden KCK'nın yaptığı açıklama ve talimat iddianameye konulmamış."

Milletvekili Kemal Aktaş da, "Bu 7 yıl önce parti kararı üzerine yapılan bir basın açıklamasıydı. Eğer Murat Karayılan da aynı tarihte bir açıklama yaptıysa, bu bizimle bir ilişkisi olduğu anlamına gelmez" diye ifade verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Savcı,Talimat Olup Olmadığını Karayılan'a Sorsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement