Şehidin Ailesine Ev Bağışlayan Gurbetçi Genelkurmay Karargahı'nda - Son Dakika
Güncel

Şehidin Ailesine Ev Bağışlayan Gurbetçi Genelkurmay Karargahı'nda

Şehidin Ailesine Ev Bağışlayan Gurbetçi Genelkurmay Karargahı\'nda

Diyarbakır'da şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine evini bağışlayan gurbetçi Ali Dal'a Genelkurmay Başkanı, teşekkür mektubu yazdı.

21.11.2014 15:04  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Bağlar Semt Pazarı'nda hamile eşi ile birlikte alışveriş yaparken bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine, Eskişehir'de bulunan evini bağışlayan gurbetçi Ali Dal, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na davet edildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in teşekkür mektubu, gurbetçi Dal'a takdim edildi.



29 Ekim 2014 tarihinde, Diyarbakır Bağlar Semt Pazarı'nda hamile eşi ile birlikte alışveriş yaparken bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine, Eskişehir'de bulunan evini bağışlayan ve büyük takdir toplayan gurbetçi Ali Dal, bu anlamlı davranışından dolayı Genelkurmay Başkanlığı Karargahına davet edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in teşekkür mektubu, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından Dal'a takdim edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in teşekkür mektubu şöyle:

"Bugün milletçe, dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsız ve hür olarak yaşıyor olmamızı; vatanı, milleti ve kutsal saydığı değerleri uğrunda, tüm varlığını bir an bile tereddüt etmeden feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz.

Memleketimizden binlerce kilometre uzakta yaşıyor olmanıza rağmen, alicenap kişiliğinizin bir göstergesi olarak, ülkemizin bekasına kast edenlerce şehit edilen aziz şehidimiz Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun ailesine evinizi bağışlamanız, sizin; ülkemize, milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize duyduğunuz sevginin ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkma bilincinizin en güzel ifadesi olmuştur.


(Sıva ustası Ali Dal, Eskişehir'de bulunan evinin tapusunu, Diyarbakır'daki silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Necdet Aydoğdu'nun ailesine böyle devretti.)

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, bölücü terör örgütüne karşı verdiği mücadelede ihtiyaç duyduğumuz gücü, sizin gibi ülkesini ve milletini yürekten seven kahraman vatan evlatlarımızın varlığından almaktayız.

Yüce Milletimizin engin sevgisini ve desteğini yanında hissetmek, halihazırda bu görevi sürdürmekte olan kahraman Mehmetçiğin mücadele azmini artırmış ve bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu bağlamda, maddi değeri kadar manevi değeri de yüksek olan bu bağışınız, milletimizin ve mensuplarımızın gönlüne altın harflerle nakşedilmiştir.

Ülkemiz insanının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve aziz şehitlerimize karşı duyduğu vefa hissinin en güzel tezahürü olan bu asil davranışınızdan dolayı, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına sizi ve saygıdeğer ailenizi içtenlikle kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temennisiyle en derin şükranlarımı sunuyorum."

GURBETTEN GELİP EVİNİ BAĞIŞLAMIŞTI

Fransa'da 27 yıldır sıva ustası olarak çalışan Afyonkarahisarlı Ali Dal, 30 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır'da eşi ile birlikte pazar alışverişi yaparken maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun eşine yeni yaptırdığı evini bağışlamıştı.

11 yaşında Afyonkarahisar'dan çıkıp Fransa'nın Lyon kentine giden ve burada sıva işçisi olarak çalışmaya başlayan Ali Dal, 30 Ekim günü Diyarbakır'da şehit edilen Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenaze törenini TV'den izlerken şehidin baba evini görünce içi sızlamıştı. Bunun üzerine Afyonkarahisar Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı ile irtibata geçmiş, Kumartaşlı'nın eski Afyonkarahisar Valisi olan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na konuyu aktarması üzerine, Vali Balkanlıoğlu kendilerini Ordu'ya davet etmişti.

Eşi ve ailesi ile birlikte Ordu'ya gelen Ali Dal, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında şehit eşi Esra Aydoğdu'nun da bulunduğu düzenlenen törene katılmış, oldukça duygusal anların yaşandığı törende Eskişehir'de yaptırdığı evinin tapusunu şehit eşi Esra Aydoğdu'na takdim eden Ali Dal, bir süre ağlamaktan konuşamamıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehidin Ailesine Ev Bağışlayan Gurbetçi Genelkurmay Karargahı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • SEDAT: yaptım olacak diyen ağaoğlu bu gurbetçiden utansın ağaoğlu, nu örnek verdim ama dediğim sözler bütün godamanlaradır bu insan evladına bakın da insanlık adamlık nasıl olurmuş görün sen o garibanları sevindirdin Allah da seni 10 kat fazlasıyla sevindirsin İnşallah insan evladı bir de gecede şu kadar masraf yaptılar bu kadar hesap ödediler diye magazin gündeminden düşmeyen ünlüler bu adamdan insanlık dersi alın adam nasıl olunurmuş gelin de bu adam gibi adam size öğretsin 17 0 Yanıtla
  • mehmet varak: bizde böyle ADAM gibi ADAMLAR varken bu can feda VATANIMA ALLAHIMIN izniyle hiç bir şey olmaz NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE SEN TÜRKÜ KORU ALLAHIM 16 0 Yanıtla
  • üç hilal: tayyoda 1000 odasından birini bağışlasın desek bağışlarmı acaba ha pardon o şimdi gazze kobani halep ve pkk süreciyle meşgul helal sana kardeşim 15 0 Yanıtla
  • KOMANDO DAĞ TABURU: Neredesin ey t. s. k. kendi askerine sahip çıkamıyorsun, askerin öldürülür, uzman çavuşun saldırıya uğrar, kaçırılır. Senin görevin nedir allah aşkına sitenizden her gün bölücü şerefsizlerinin yaptıklarını yayınlamakla meşgulsunuz. Askerinize sokağa çıkma yasağı yapar bölücüler, sen ne yaparsır ey t. s. k. . . . . 14 0 Yanıtla
  • SEDAT: Artı bu ülkede milyonlarca zengin var her birisi bu ülke için madende askerde vatanı milleti için şehit olmuş vatandaşlarımıza birer ev bağışlasa hem o insanlar acılarına bir nebze de olsa çare olunmuş olur hem de insanlığın ölmediğini adamlıklarını da göstermiş olurlar ama nerede hep boş işlere para yatırırlar kimileri esrara kimileri kumara unutmayın bu dünyanın öbür tarafıda var bir ev parası sizi batırmaz aksine yaptığınız insanlıkdan dolayı halk da sizi mükafatlandırır hemde fazlasıyla 13 0 Yanıtla
  • MANİSALI: Gariban işçi emekçiden asla korkma onlardan kimseye zarar gelmez onlarda Allah korkusu vardır zenginden kork onlar paradan başka hiç bir şeye tapmazlar ne yardım bilirler ne hayır halbuki bu insan evladının yaptığı gibi gariban sevindirseler Allah onlara mallarının bereketini artırır ama onlar paraya taptıkları için Allah, ın adını bile unutmuşlar Allah senin gibi hayır sever emekçilerin evini cebini her daim bereketle doldursun güzel insan 5 0 Yanıtla

Advertisement