Şehit Özel Harekatçının Cenaze Töreninde Dikkat Çeken Pazu Bandı: Onları Siz Öldürmediniz... - Son Dakika
Güncel

Şehit Özel Harekatçının Cenaze Töreninde Dikkat Çeken Pazu Bandı: Onları Siz Öldürmediniz...

Şehit Özel Harekatçının Cenaze Töreninde Dikkat Çeken Pazu Bandı: Onları Siz Öldürmediniz...

Şırnak'ta PKK'lıların açtığı ateş sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Ersan Gürpınar'ın cenazesinde silah arkadaşlarından birinin kolunda bulunan bantta Türkçe ve Arapça yazılı ayet, dikkat çekti.

12.05.2016 12:58  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Ersan Gürpınar'ın cenazesi Kavak İlçesi'ndeki babasının evine getirildi. Burada şehidin Van'da ve Şırnak'ta birlikte görev yaptığı silah arkadaşları aileye taziyede bulundu. Şehit annesi, oğlunun silah arkadaşlarına sarılarak ağladı. Şehit Gürpınar'ın silah arkadaşlarından birinin kolunda bulunan bantta Enfal Suresi'nden "Onları siz öldürmediniz, fakat Allah öldürdü onları" Türkçe ve Arapça yazılı ayet ise dikkat çekti.


KUR'AN OKUNDU, HELALLİK ALINDI

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar'ın cenazesi memleketi Samsun'un Kavak ilçesi Kuzalan Mahallesi'ndeki babasının evine getirildi. Burada evinin önünde Kur'an-ı Kerim okunup yakınlarından helallik alındı. Şehidin annesi Fadime Gürpınar babası Yılmaz Gürpınar, kardeşleri Okan ve İclal Gürpınar ile 22 Nisan'da nişanlandığı Pınar Arslan gözyaşlarına boğuldu.


"SEN BAYRAĞI SEVİYORDUN, BAYRAKLARA SARILDIN DA GELDİN ANNEM"

Şehit annesi sarıldığı oğlunun tabutunu öperek, "Annem nasıl dayanayım sana oğlum? Sen bayrağı seviyordun annem. Bayraklara sarıldın da geldin mi annem? Doyamadım sana yavrum" diye feryat etti. Pınar Arslan tabuta sarılarak şehit nişanlısının fotoğrafına bakıp gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi İclal Gürpınar da ağabeyinin tabutuna sarılarak "Canım ağabeyim. Sensiz ne yaparız şimdi?" diyerek ağladı.


GEÇİCİ GÖREVLE ŞIRNAK'A GİTMİŞ

Öte yandan Şehit Özel Harekat polisi Ersan Gürpınar'ın Van'da görev yaptığı, geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi. Şehidin Van'da birlikte görev yaptığı ve Şırnak'ta da görev yaptıktan sonra olaydan iki gün önce Van'a dönen silah arkadaşları da cenaze evinde aileye taziyede bulundu. Oğlunun arkadaşlarına sarılıp gözyaşı döken şehit annesi, "Annem arkadaşların mı geldi. Çocuğumun da böyle şeyleri vardı annem?" diyerek ağladı.


DİKKAT ÇEKEN PAZU BANDI

Şehit Gürpınar'ın silah arkadaşlarından birinin kolunda bulunan bantta Enfal Suresi'nden "Onları siz öldürmediniz, fakat Allah öldürdü onları" Türkçe ve Arapça yazılı ayet ise dikkat çekti.


ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ ŞEHİDİN TABUTU BAŞINDA NÖBET TUTTU

Şehidin tabutu başında önce tören mangasında görevli polisler daha sonra da özel harekat polisleri nöbet tuttu. Dua edilmesi ardından özel harekat polislerinin omuzlarına aldığı tabut cenaze aracına götürüldü. Cenaze daha sonra namazın kılınacağı Kavak ilçe merkezindeki Merve Camii'ne götürüldü.


İKİ ŞEHİT NİŞANLISI, ACIYI PAŞLAŞTI

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde geçen 11 Nisan'da karakola yapılan saldırıda şehit düşen Giresunlu uzman çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün nişanlısı, Samsun'da yaşayan Aylin Şensöz de, şehit Özel Harekat polisi Ersan Gürpınar'ın nişanlısı Pınar Arslan'ın yanından tören süresince ayrılmadı. Uzman çavuş Cantürk'ün nişanlısı Aylin Şensöz, Özel Harekat polisi Gürpınar'ın nişanlısı Pınar Arslan'a sarılarak destek oldu.


Şehit Özel harekat polisi Ersan Gürpınar'ın cenazesi tören sonrasında Kavak Kuzalan Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Özel Harekatçının Cenaze Töreninde Dikkat Çeken Pazu Bandı: Onları Siz Öldürmediniz... - Son Dakika


Advertisement