Şehit Babasından Yerköy Şehitliği'ne Mescit - Son Dakika
Yerel

Şehit Babasından Yerköy Şehitliği'ne Mescit

Şehit Babasından Yerköy Şehitliği\'ne Mescit

Mescit ve beraberinde yaptırılan şadırvan ve giriş kapısının açılışına, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da katıldı.

13.11.2014 11:12  Güncelleme: 11:22

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde bir şehit babası, şehitliğe mescit, şadırvan ve giriş kapısı yaptırdı.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, 2012 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayınların patlamasının ardından çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız anısına babası Halil Yıldız tarafından yaptırılan mescit, şadırvan ve giriş kapısının açılışını yaptı.

Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, bu topraklarda her zaman devletine, ülkesine ve milletine bağlı, bayrağına ve ecdadına saygılı insanların yetiştiğini vurguladı.

Türk milleti için şehit mezarlarının ayrı önemi bulunduğunu dile getiren Vali Yazıcı, şunları kaydetti:

"Şehidimizin babası, evladı adına, Yerköy Şehitliği'ne bir mescit yaptırmak istediğini söyledi. Bizler de bu isteğini memnuniyetle karşıladık. Şehitliğe geldiğimizde burasının manevi ortamından istifade edip burada namaz kılmak gerçekten çok daha farklı olacak. İman ve inanç, yürek ve Allah arasındaki bir alışveriş. O alışverişin de güçlü olduğu yerler buralardır. Burada insanlarımız abdestini alıp, namazını kılıp, duasını edecek. Bu vesileyle bu güzel düşüncesinden dolayı şehit babası, değerli kardeşime çok teşekkür ediyorum.  Devlet olarak bizler her zaman şehitlerimizin ve ailelerinin yanlarında olacağız."

Vali Yazıcı, açılışın ardından kendisine ikram edilen aşureyi yedi.

Daha sonra Yerköy Şehitliği'ndeki 17 şehidin kabirlerini ziyaret eden Vali Yazıcı ve beraberindekiler, şehitler için dua etti.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir ve şehit yakınları katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Babasından Yerköy Şehitliği'ne Mescit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement