Şehit Eşinin Yürek Yakan Feryadı - Son Dakika
Güncel

Şehit Eşinin Yürek Yakan Feryadı

Aydın'da pusu kurularak şehit edilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ünalan için düzenlenen askeri törende, acılı eşin feryadı yürekleri dağladı.

29.01.2015 12:15  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Aydın'ın Efeler ilçesinde 17 aydır aranan cinayet zanlısının pusuya düşürmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan'ın naaşı memleketine uğurlandı.
Cinayet zanlısı Hüseyin T.'nin Eğrikavak Mahallesi'nde saklandığını tespit eden jandarma ekipleri, bölgeye operasyon düzenlemiş, Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan (35) ile Uzman Çavuş İrfan Yüksel, pusuya yatan Hüseyin T.'nin ateş açması sonucu yaralanmıştı. Sağ omzundan yaralanan Uzman Çavuş Yüksel helikopterle hastaneye kaldırılırken, Astsubay Ünalan ise şehit olmuştu.
ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ
Dağlık arazide köylülerin de yardımıyla ulaşılan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan için, 5 yıldır görev yaptığı Aydın'da askeri tören düzenlendi. Şehidin, Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınan naaşı konvoy eşliğinde Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı'na getirildi. Cenaze törenine Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Denizli 11. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Aydın Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, İl Jandarma Komutanı Kurbay Albay Emre Furat, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kurum amirleri, askeri erkan ve şehidin mesai arkadaşları katıldı.
"ÖLDÜM BEN SİZ MUTLU MUSUNUZ?"

Törende şehidin annesi Safiye Ünalan, eşi Gül ve kızı Eda, ayakta durmakta güçlük çekti. Sağlık görevlileri ve askerlerin yardımıyla ayakta durabilen ailenin gözyaşları yürekleri dağladı. Acılı eşin, "Öldüm ben, siz mutlu musunuz? Ben öldüm, iki şehidimiz var, iki. Dur gitme, beni bırakamazsın. Sen beni bırakamazsın. Daha gidemezsin, daha çok küçüksün" şeklindeki feryatları yürekleri dağladı.
İl Jandarma Komutanı Albay Furat, şehidin ailesine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dileyerek, "Şehit Jandarma Üstçavuş Emrah Ünalan, milletimizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü adına verdiğimiz binlerce şehitten biri olarak bugün aramızdan ayrılıyor. Aziz şehidim, seni kaybetmiş olmanın verdiği acı sonsuzdur. Şimdi sen, önceki şehitler gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldun" dedi.
OĞLUNUN NAAŞINA SON DOKUNUŞ

Albay Furat'ın konuşmasının ardından Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan tarafından şehit Astsubay Ünalan ve tüm şehitler için dua edildi. Duanın ardından, şehidin naaşı selamlanarak Aydın'dan uğurlandı. Bir süre tören mangasının omuzlarında taşınan naaşın cenaze arabasına konması sırasında son kez tabuta dokunmak isteyen eşi ve annesi, törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Tabuta dokunmak isterken yaşadığı acı nedeniyle bir anda yere düşen anne, askerlerin yardımıyla oğlunun naaşına son kez dokundu.

Öte yandan, olayın ardından kaçan cinayet zanlısının yakalanması için çalışmaların İzmir ve Aydın il sınırlarındaki bölgede devam ettiği öğrenildi.

Şehit Eşinin Yürek Yakan Feryadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Eşinin Yürek Yakan Feryadı - Son Dakika

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement