Şehit Geçici Köy Korucusu Kırgız Türk'ü Gürocak İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Şehit Geçici Köy Korucusu Kırgız Türk'ü Gürocak İçin Tören Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Şehidin getirilişi Şehit yakınları Duanın okunması Şehidin naaşına selam veren astsubay oğlu Şehidin helikoptere alınması Helikopterin ayrılması Van'daki terör saldırısı Erciş ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca jandarma karakoluna patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türk'ü Gürocak için tören düzenlendi Van'ın Erciş ilçesinde, teröristlerce Pay Jandarma Karakol Komutanlığına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türk'ü Turanbeg Gürocak için uğurlama töreni düzenlendi.

11.07.2016 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şehidin getirilişi

Şehit yakınları

Duanın okunması

Şehidin naaşına selam veren astsubay oğlu

Şehidin helikoptere alınması

Helikopterin ayrılması Van'daki terör saldırısı

Erciş ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca jandarma karakoluna patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türk'ü Gürocak için tören düzenlendi

Van'ın Erciş ilçesinde, teröristlerce Pay Jandarma Karakol Komutanlığına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türk'ü Turanbeg Gürocak için uğurlama töreni düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törene, şehidin ailesi, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, AK Parti İl Başkanı Zahir Zoğanda, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit Gürocak'ın Türk bayrağına sarılı naaşı tören alanına getirilerek öz geçmişi okundu.

Şehidin astsubay olan oğlu Şükrü Gürocak, babasının naaşı önünde asker selamı verdi. Şehidin yakınlarını Vali Taşyapan ve askeri erkan teskin etti.

Müftü Nimettullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi eşi Tilla ile çocukları astsubay Şükrü, Hüdayberdi, Muhammed ve Didem Avvagül'ün de bindiği askeri helikopterle Erciş'e uğurlandı.

Şehit geçici köy korucusu Gürocak Erciş ilçesi Ulupamir Mahallesi'nde defnedilecek.

Erciş ilçesinde dün terör örgütü PKK mensuplarınca Pay Jandarma Karakol Komutanlığına düzenlenen saldırıda, bir asker ile bir geçici köy korucusu şehit olmuş, 10 asker ve 5 köy korucusu da yaralanmıştı.

Şehit Geçici Köy Korucusu Kırgız Türk\'ü Gürocak İçin Tören Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Geçici Köy Korucusu Kırgız Türk'ü Gürocak İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement