Şehit Polis Memurunun İsmi Verilen Park Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Şehit Polis Memurunun İsmi Verilen Park Törenle Açıldı

Aziziye Belediye Başkanı Cengiz: "İlçemizde yapılan parklar, Avrupa'da ve batıda yapılan parkların standardında"

25.09.2013 18:03

Erzurum'da şehit polis memuru Suat Orak ismi verilen çocuk oyun parkı, törenle açıldı.

Aziziye ilçesinde geçen yıl şizofreni hastası olduğu iddia edilen bir kişi tarafından TOKİ konutları 5. blokta bıçakla yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Suat Orak ile Erzurum'un düşman işgali döneminde Ermenilerce şehit edilen Azerbaycanlı Seyidov'un anısına yaptırılan 2 çocuk oyun parkı için Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Şehit Polis Suat Orak Parkı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak parka şehit olan Suat Orak'ın isminin verilmesinin bir vefa örneği olduğunu vurgulayarak, "Bir il valisi olarak değil vatandaş olarak da bize hizmet etmiş insanlara bir vefa örneği gösterilmesinde büyük önem duyduğumu vurgulamak istiyorum. Aynı şekilde diğer parka da Bakü Müslüman Cemiyet-i Hayriyesi'nin temsilcisi olan, 1916-1918 yılları arasında Rus ve Ermeni işgali altında olan Erzurum'a 'Kardaş Kömeği' adı altında yardım ulaştıran ve o yıllarda Ermeniler tarafından şehit edilen Sayidov'un isminin verilmesi hakikaten beni duygulandırdı" dedi.

Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da yeşil alanlara Osmanlı Devleti'nde de çok önem verildiğini belirterek, "Kurulan binalara baktığınızda yeşil alanlar binalardan fazladır. AK Parti döneminde biz park ve bahçelere büyük hassasiyet gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise belediye olarak ilçeyi yaşanabilir hale getirmek için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayarak, yapılan 2 parkın 8 dönümlük arazi üzerine kurulduğu söyledi. Cengiz, ilçeyi sadece çocuklar için değil ebeveynler için de yaşanabilir hale getirdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Belediyemiz tarafından yapılan bu iki park batı ve Avrupa'daki park standartlarındadır. Biz bu noktada çok mutluyuz. Bu bölgede yaşayan çocuklarımız park ihtiyacını karşıladığımız için ki ebeveynleri de mutlu ettiğimiz için son derece mutluyuz."

Cengiz, yapılan parka isim konulması için meclis üyeleriyle bir araya geldiklerini ve alınan kararla bu parka geçtiğimiz yıl şehit olana polis memuru Suat Orak'ın adını diğer parka da Seyidov Parkı adını verdiklerini sözlerine ekledi.

Parkların açılışının ardından çocuklar doyasıya eğlendi. Bu arada açılış için park girişine asılan balonların çocuklar tarafından koparılması ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Törene, Vali Altıparmak, Milletvekili Yavilioğu ve Başkan Cengiz'in yanı sıra Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Polis Memurunun İsmi Verilen Park Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement