Şehit Uzman Çavuş Bozkurt Kahta'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuş Bozkurt Kahta'da Toprağa Verildi

Şehit Uzman Çavuş Bozkurt Kahta\'da Toprağa Verildi

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt, memleketi Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

26.09.2015 15:44

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt, memleketi Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit uzman çavuş Mehmet Ali Bozkurt'un cenazesi sabah saatlerinde helikopter ile önce Adıyaman Havalimanı'na ve buradan konvoy eşliğinde son kez Kahta'daki baba evine getirildi. Şehit uzman çavuş Mehmet Ali Bozkurt'un cenazesini burada babası Hacı, annesi Naile kendisi gibi Şırnak'ta vatani görevini yapan ve cenaze için izinli olarak gelen kardeşi Osman ile diğer kardeşleri ve yakınları gözyaşlarıyla karşıladı. Kürtçe, ağıtlar yakan ve cenaze aracına kapanan şehidin yakınları uzun süre gözyaşı döktü.

CENAZE ARACINI BELEDİYE BAŞKANI KULLANDI

Burada helallik alındıktan sonra şehit cenazesi, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'nun kullandığı cenaze arabası ile Oduncular Pazarı Mezarlığı'na getirildi. Burada yapılan törene şehidin ailesi, yakınları, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Adın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, askeri erkan, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

'KAHROLSUN PKK' SLOGANI

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazından ardından kalabalık 'Kahrolsun PKK' sloganı attı. Şehit uzman çavuşun cenazesi daha sonra askerlerin omuzlarında defnedileceği mezara taşındı. Bu sırada şehit uzman çavuşun babası Hacı Bozkurt ile asker kardeşi Osman Bozkurt'u, Vali Mahmut Demirtaş ve milletvekilleri koluna girerek teselli etti. Şehit uzman çavuş daha sonra gözyaşlarıyla toprağa verildi. - Kahtaadıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuş Bozkurt Kahta'da Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement