Şehit Uzman Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Şehit Uzman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır Lice'de meydana gelen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Arda Şen, düzenlenen tören ile memleketi Kayseri'ye uğurlandı.

25.09.2016 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lice İlçesi Yalaza Bölgesinde devam eden operasyonlarda çıkan çatışmada şehit olan Şanlıurfa Jandarma Özel Harekâtta görevli Uzman Çavuş Arda Şen için uğurlama töreni düzenlendi.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile askeri ve mülki erkân katıldı.

Tören şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu konuşmasına şöyle devam etti:

"Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz"

Konuşmanın ardından şehidin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda şehidin cenazesi defnedilmek üzere memleketi Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesine uğurlandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şehit Uzman Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement