Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Askeri Şehitliği'nde tören düzenlendi.

18.03.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Askeri Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cebeci Şehitliği'ndeki şeref defterini imzalayan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, deftere şunları yazdı:

"Milletin birliği ve ülkenin bütünlüğü uğruna göğsünü siper eden aziz şehitlerimize en derin minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bizler bugün yaşıyorsak şanlı bayrağımız gönderde özgürce dalgalanıyorsa bunu size borçluyuz."

Vali Kılıçlar, daha sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı ve dua etti.

Öte yandan, çok sayıda vatandaş da şehitlikte yakınlarının mezarlarına çiçek bırakarak dua etti.

Törene, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gökşin, askeri personel, gaziler ve şehit yakınları katıldı

"Terör ve teröristlere karşı dik ve kararlı duracağız"

Oğlu, Uzman Çavuş Orhan Meşe'nin Diyarbakır'da 1999'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştüğünü belirten anne Atiye Meşe, toplumda birlik, düzen ve huzur istediklerini ifade ederek "Bizden ne istiyorlar? Bizim çocuklarımızdan ne istiyorlar? Hep birlikte terör ve teröristlere karşı dik ve kararlı duracağız." dedi.

1991'de Hakkari Çukurca'daki çatışmada şehit olan piyade er Mustafa Doğan'ın kardeşi Yüksek Göksel ise hep birlikte terörün lanetlenmesi gerektiğini söyledi.

Terörün sonunun gelmesi için toplumun dik durması gerektiğini dile getiren Göksel, "Yeter artık. Bu kadar anne ve babaya yazık değil mi? Mezhep farkı gözetmeksizin birbirimize destek olmalıyız. Bu şehitlikte Kürt, Türk, Alevi, Sünni, herkes yatıyor. Bunlar hepimizin çocukları." görüşünü kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement