Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci Yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yılı dolayısıyla Darende ve Arguvan ilçelerinde törenler düzenlendi.

18.03.2016 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yılı dolayısıyla Darende ve Arguvan ilçelerinde törenler düzenlendi.

Darende'de Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi'nde şehitler için dua edildi.

Daha sonra Meslek Teknik Eğitim Merkezi Salonu'ndaki törende de öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirler okudu, hazırladıkları kompozisyonları sundu.

Çanakkale Zaferini anlatan gösterimin yapıldığı törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Kaymakam Ali Türk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Emniyet Müdürü Ejder Çelikkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurumların müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.

Arguvan

Arguvan'da İlçe Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cem Eroğlu Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Arguvan Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan anma töreninde konuşan Kaymakam Yosunkaya, Çanakkale'nin birlik ve beraberliğin refaransı olduğunu vurgulayarak, "Çanakkale'de Diyarbakırlısı, Malatyalısı, Rizelisi ve Edirnelisi birlikte şehit olmuştur. Orada koyun koyuna yatmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç ve kuvvet bozamayacaktır" dedi.

Kaymakam Yosunkaya, gençlerden Çanakkale'yi iyi anlamalarını istedi.

Arguvan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen Burcu Ögut öncülüğünde öğrencilerince hazırlanan "Çanakkale Geçilmez " isimli sunum izleyicileri de duygulandırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci Yılı - Son Dakika


Advertisement