Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Güncel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş Enis Yücel, memleketi Eskişehir'in Alpu ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

30.07.2012 18:35

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş Enis Yücel, memleketi Eskişehir'in Alpu ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Cenazesi uçakla Eskişehir'e getirilen 24 yaşındaki şehit Yücel için cenaze töreninden önce Alpu ilçesinin Fevzi Paşa Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evinin önünde, kalabalık bir topluluğun katılımıyla dua okundu. Bu arada dev Türk bayrağıyla evin önünde toplanıp tekbir getiren bir grup genç, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyerek slogan attı.

Şehidin annesi Birsen Yücel ise asker selamı vererek oğlunu son yolculuğuna uğurladı.

Ardından şehidin cenazesi, tören için belediye meydanına götürüldü.

Törene, 2 yıl önce uzman çavuş olduğu bildirilen şehidin ailesinin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Vali Kadir Koçdemir, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile vatandaş katıldı.

Jandarma Yüzbaşı Halis Uğurlu, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin kanını yerde bırakmamak için devletin tüm gücüyle mücadeleye devam edeceğini belirterek,

"Acımız büyük, hüznümüz dağlardan daha yüksek. Ancak alnımız açık, başımız dik. Kor ateşte olsa hüznümüzü yüreğimize gömerek, gözyaşımızı içimize akıtacağız. Hainleri sevindirmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan hainler, er ya da geç kendi kazdıkları kuyuda, kendi kanlarıyla boğulacaklardır" dedi.

İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin, vatandaşların ve protokol üyelerinin omzunda taşınan şehit uzman çavuş Yücel'in cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement