Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Yerel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şırnak'ta, teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Şahin Polat Aydın, Güdül ilçesinde toprağa verildi.

11.08.2015 15:01

Şırnak'ta, teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Şahin Polat Aydın, Güdül ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Aydın'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından Güdül'ün Akbaş Köyündeki babaevine getirildi.

Burada helallik alınmasından sonra Aydın'ın naaşı omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde köydeki caminin avlusuna getirildi. Anne Hülya Aydın, 22 yaşında şehit edilen oğlunun naaşına sarılarak ağıt yaktı. Acılı anneyi yakınları teskin etmeye çalıştı.

Hülya Aydın, oğlunun "Ben ölürsem tabutuma bu fotoğrafı koyun" dediğini belirterek, oğlunun mezuniyetinde çekilen bir fotoğrafı tabutun üzerine koydu. Anne Aydın, zaman zaman bu fotoğrafa sarılarak ağladı.

Şehit için düzenlenen törene, özel harekat polisi olan babası Süleyman Aydın ile annesi Hülya, ağabeyi Ömer ve kız kardeşi Tuğçe Aydın, aile yakınları ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, BBP Genel Başkan Mustafa Destici, bazı milletvekilleri, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından gönderilen çelenkler de cami avlusunda yer aldı.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası, şehit polis Aydın'ın cenazesi omuzlara alınarak köy mezarlığına götürüldü. Bu sırada bazı vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla terör saldırılarına tepki gösterdi.

Şehit Aydın'ın cenazesi burada okunan duaların ardından toprağa verildi. Cenaze nedeniyle köyün girişine, evlere ve camiye Türk bayrakları asıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement