Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Açıklaması

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Açıklaması

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İzmir’de bir televizyon kanalının sabah programına katıldı.

19.08.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İzmir'de bir televizyon kanalının sabah programına katıldı.

Bölgesel bir televizyon kanalının sabah programı konuğu olan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, nasıl bir belediye olmak istediklerini anlattı. Başkan Çelik, "İnsanlarla halkla iyi ilişkiler kurarak, halka ilişkilerde marka şehirler olmayı hedefliyoruz. Ben sabah evden çıkarken, simit alırım. Herhangi bir esnafın dükkanına misafir olup, birlikte kahvaltı yaparım. Bu kahvaltılarımızla halka birebir iletişim kurarak, halkın talep, beklenti ve sorunlarını dinlerim. Halk da bu birebir iletişimden çok memnun. Çünkü istek ve sorunları direk bana iletme şansları var. Yönetenlerle yönetilenler arasında iletişimsizlik olursa, hizmet noktasında hatalar artar. Belediye Başkanı olduğum zamandan beri hiç 24 saatlik tatil yapmadım. Vatandaşımızın düğün, cenaze gibi törenlerine katılmaya çalışıyorum. İnsanların arzu ettiği belediye başkanını oluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşların mutlu ve hüzünlü günlerinde belediye başkanıyla birlikte olması, onları mutlu ediyor." dedi.

8 Nisan'da mazbatayı aldıktan sonra karşılaşılan sorunları anlatan Başkan Çelik, "Seçildikten sonra belediye binamız yoktu. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile görüşme yaptık. Kaymakamımız, kaymakamlık binasında bize 2 oda tahsis etti. Yaklaşık iki buçuk ay kaymakamlık binasında tebrikleri kabul ettik. Yeni bir belediye olmamız dolayısıyla araç, personel ve bütçe konusunda sıkıntılarımız vardı. 1 ay boyunca kendi aracımla çalışmalarımıza devam ettik. Belediye binamız olmamasına rağmen, ilk belediye meclisimizi topladık. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası eski binası ve bankanın 3 katını kiralayarak, Ramazan ayına başlamadan yeni hizmet binasına taşındık. Manisa Büyükşehir Belediyesi otogar bölgesine yeni belediye binası yapılana kadar, ticaret ve sanayi odasının ek hizmet binasını kiraladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile mevcut belediye binası hakkında görüşme yaptık. Büyükşehir Belediyesinin mevcut binasının bulunduğu bölge cazibe merkezi. Belediye taşındıktan sonra çevresindeki hareketi bitirerek, esnafı sıkıntıya düşürürüz. Milletin kaynaklarını, yeni bina yapımında boşa harcamamak için, belediye binasını, Şehzadeler Belediyesi'ne vermesini istedik. Bu konuda Başkan Ergün'den henüz cevap gelmedi. Bu teklifimize olumsuz cevap gelirse, diğer seçeneklere yöneleceğiz" diye konuştu.

"RAMAZAN, RAMAZAN'IN RUHUNA GÖRE YAPILDI"

Ramazan etkinliklerinin çok önemli olduğunu, 'Ramazan Şehzadeler'de yaşanır' sözüyle yola çıkarak, vatandaşın Ramazan özlemlerini giderdiğini söyleyen Başkan Çelik, "Her gün 450 kişiye iftar verdik. 18 mahallemizde, valilik ile ortak olarak iftar sofraları kurduk. Cumhuriyet Meydanı'nda teravih namazından sonra, tasavvuf müziği, mehteran ve yöresel sanatçılarımız sahne aldı. Çocuklarımıza özel, Hacivat-Karagöz oyunları sergilendi. Ramazan, Ramazan'ın ruhuna göre yapıldı" dedi. Temizlik işlerinin 1 Temmuz'dan itibaren Şehzadeler Belediyesi'ne geçtiğini ifade eden Başkan Çelik, "Temizlik kalitemiz, gün geçtikçe daha da iyiye gidiyor. Manisa'da bir ilk olarak, konteyner yıkama aracı aldık. Çöp konteynerlerin önce çöpleri toplanıyor, daha sonra da yıkama araçlarında konteynerler, tazyikli suyla yıkanıp, dezenfekte ediliyor" diye konuştu.

RİSK GRUPLARINA POZİTİF AYRIMCILIK

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, risk gruplarına pozitif ayrımcılıkta bulunacaklarını söyledi. Başkan Çelik, "165 bin nüfuslu Şehzadeler ilçemizde, hangi sokakta, engelli, yetim, yatalak, şehit yakını ve gazi varsa bunların tespitini yapacağız. İlk olarak engelli tespitinde bulunacağız. BEKAP projemiz kapsamında, belirli eğitimler verilerek, engellilerimizin istihdamı konusunda yardımlarda bulunacağız. Ramazan ayında, hayırseverlerimizin de desteğiyle, yardıma muhtaç ailelere sivil araç kullanarak, kimseyi rencide etmeden yardımlarımızda bulunduk" diye konuştu.

İNSAN MERKEZLİ, HİZMET ODAKLI PROJELER

Son olarak, Manisalılara hedeflerini açıklayan Başkan Çelik, "İnsan merkezli, hizmet odaklı projelerimizle, vatandaşlarımızın mutluluğunu hedefliyoruz. Belediyemiz artık çalışır vaziyette. Vaatlerimizin startını verdik. En iyi hizmeti vermek için, kamuoyu yoklaması yapıyoruz. Projelerimizi doğru zaman, doğru yer, doğru iş ve sağlıklı iletişimle vaatlerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Gök kubbede hoş seda bırakmak için emin adımlarla yürüyoruz. Kent konseyimizi kurduk. Belediye gazetemiz Şehr-i Şehzadeler, yayın hayatına başladı. Her şey insanlarımızın mutlu olabilmeleri için" diyerek konuşmasını bitirdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement