Şeker Çocuklar'dan 23 Nisan'a Özel Kutlama - Son Dakika
Güncel

Şeker Çocuklar'dan 23 Nisan'a Özel Kutlama

Şeker Çocuklar\'dan 23 Nisan\'a Özel Kutlama

Down Sendromlu ve Mental Gençler, Çocuklar "Yerden Yüksek Çocuklar ile Mimarlık Topluluğu"nun Katkısıyla Şeker Hayat Atölyesi Bahçesi Duvarını Boyadılar…

22.04.2014 17:30  Güncelleme: 17:26

Eyüp Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çok özel bir etkinliği hayata geçirdi. Belediye'nin ödüllü projesi Şeker Hayat Atölyesi'nde 23 Nisan Çocuk Bayramı öncesinde "Ses ve Renk" Resim çalışması yapıldı.

Şeker Hayat Atölyesi'nde, İTÜ Mimarlık Fakültesi "Yerden Yüksek Çocuklar ile Mimarlık Topluluğu"nın katkılarıyla özel bir etkinlik düzenlendi. "Ses ve Renk" isimli iki günlük çalışmanın ilki Pazar günü gerçekleştirildi. İkinci ve son atölye çalışması ise 22 Nisan Salı günü yapıldı.

Şeker Hayat Atölyesi'ne devam eden down sendromlu, mental ve otizmli özel çocuklar, Pazar günü, 'Sen Kimsin…' tanışma oyunuyla, kendilerini yansıtan desenlerle bahçelerindeki duvarı özgürce boyadılar. Daha sonra, kendileri için hazırlanan; kişiler, mekanlar ve soyut imgelerden oluşan fotoğraflara bakarak kameraya bir öykü anlattılar, bu öyküleri çeşitli perküsyon aletleriyle sese yansıtarak büyük mukavvalara desen olarak aktardılar.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Şeker Hayat Atölyesi'ne devam eden çocuk ve gençlerin ailelerinin de katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar bir yandan 23 Nisan'ı kutlarken, diğer yandan özgün bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadılar.

Pazar günü çizdikleri desenleri keserek kalıp olarak kullanılan, bu kalıpları duvara yapıştıran çocuklar, daha sonra duvardaki kalıpların içini, seçtikleri renklerle rengarenk boyadılar.

Bugüne kadar 6 atölye etkinliği gerçekleştiren ve bunun yanısıra çocuklarla mimarlık disiplinini bir araya getiren çalışmalarına devam eden Yerden Yüksek, Çocuklarla Mimarlık Atölyesi kapsamında, Atölye çalışmalarının 7.'sini Eyüp'te, Şeker Hayat Atölyesi işbirliğiyle hayata geçirdi. Topluluğun daha önce bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışmalardan bazıları; Arnavutköy'de "İskambil", Kadıköy'de "Aşure", Feriköy'de "Tezgah" isimli çalışmalar.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, Şeker Hayat Atölyesi'ne devam eden çocuk ve gençleri bu güzel çalışmadan dolayı tebrik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şeker Çocuklar'dan 23 Nisan'a Özel Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement