Selçuk - Kadınlar Uçmayı Çok Sevdi - Son Dakika
Güncel

Selçuk - Kadınlar Uçmayı Çok Sevdi

Selçuk - Kadınlar Uçmayı Çok Sevdi

Kadınlar uçmayı çok sevdi Sivil Havacılık Günü için İzmir Selçuk Havaalanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte; AK Parti İzmir Kadın Kolları üyeleri, ultralight ve micolight olarak adlandırılan çok hafif hava araçlarıyla uçtu.

07.12.2015 19:17

Kadınlar uçmayı çok sevdi

Sivil Havacılık Günü için İzmir Selçuk Havaalanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte; AK Parti İzmir Kadın Kolları üyeleri, ultralight ve micolight olarak adlandırılan çok hafif hava araçlarıyla uçtu.

Selçuk Belediyesi, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu, Selçuk THK Uçuş Okulları ile AK Parti İzmir İl Kadın Kolları'nın organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte; kadınlar ultralight ve microlight tipi çok hafif hava araçlarıyla uçuş deneyimi yaşadı. İlk uçuşu; AK Parti İl Kadın Kolları başkanı Gözde Keskin ultralight ile Karabağlar Kadın Kolları Başkanı Hande Bayık da microlight ile yaptı.

Uçuşa gelen kadınların topuklu ayakkabı ve makyajları kendi aralarında da espri konusu oldu. İzmir'den otobüslerle gelen partili kadınlar, Selçuk Efes Havaalanı'nda Uçuş Okulu öğrencilerinin paraşüt ve tandem atlayışları ile pilot adaylarının deneme uçuşlarını izleme olanağı da buldu. Hangarlarda ve pistteki uçak, ultralight ve microlight'lar ile bol bol fotoğraf çektirdi.

KADIN PİLOT SAYISININ ARTMASI İÇİN TEMEMNİ

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, "7 Aralık, 1994 yılından bu yana sivil havacılık günü olarak kutlanıyor. Bizler de sivil havacıların gününü kutlamak için Selçuk Efes Havaalanı'na geldik. Bir ülkenin kalkınmışlığının, refah düzeyinin göstergesi havacılıktır. Bu amaçla son yıllarda dev adımlar atıldı. Yeni havalimanları, yolcu sayıları, uçak sayıları arttı. Ulusal ve uluslararası birçok anlaşma ile Türkiye sivil havacılığın odak noktası haline geldi. Biz de yükselen sektörde kadın pilot sayımızın artmasını temenni ediyoruz. Bugün hem günü kutlamak hem de kadın pilotlarla birlikte olmak için geldik. Türk kadını çalışkan ve özgüvenlidir. Bu alanda da kendisini ispatlayacaktır" dedi.

ULTRALİGHT KULLANDI

Uçuş sırasında pilotun bir süre Ultralight'ın dümenini kendisine bıraktığını söyleyen AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Keskin, "Uçmak çok güzel bir duygu. Korku yoktu. Hatta gökyüzünde pilot bir ara benim kullanmama izin verdi. Harikaydı. Paraşüt ile atlamak istiyorum, ancak bugün o olanak yokmuş" dedi.

Karabağlar AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hande Bayık da uçmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Çok güzel bir duygu, özgür bir kuşsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selçuk - Kadınlar Uçmayı Çok Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement