Selçuklu'da Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi'nin Temeli Atılıyor - Son Dakika
Yerel

Selçuklu'da Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi'nin Temeli Atılıyor

Selçuklu Belediyesi'nce Konya'ya kazandırılacak Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi'nin temeli atılıyor.

06.04.2014 13:46

Selçuklu Belediyesi'nce Konya'ya kazandırılacak Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi'nin temeli atılıyor. Törenin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katılımıyla 9 Nisan Çarşamba günü saat 11.00'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa uygulanacak ve model oluşturacak bir merkezi kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Merkezin, sadece otizmli hastalara değil, hastaların ailelerine de hizmet verecek şekilde düşünüldüğünü söyleyen Altay, şunları kaydetti:

"Merkez 21 bin metrekare yaşam alanı, 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Otistik ve down sendromlu hastaların tedavisi için düşünülmüş en büyük merkez olma özelliğini taşıyan binalar kompleksi, bünyesinde at ahırları, manej alanları, yüzme havuzları, spor ve eğitim alanları yer alacak. Her odası ve koridoru bu rahatsızlığın verdiği sıkıntıları yok edecek şekilde tasarlanan tesisimiz de hem Milli Eğitim'den, hem rehabilitasyon merkezinden hizmet alanlar için aynı zamanda bir etkinlik alanı oluşacak. Buradan şehirde yaşayan herkes hizmet alacak. Çarşamba günü temelini atacağımız Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi'nin temel atma törenine tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katılımıyla Çarşamba günü saat 11.00'de temelinin atılacağı bildirilen merkezin 12 milyon 240 bin liraya mal olacağı, 400 günde tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığı belirtildi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuklu'da Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi'nin Temeli Atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement