Selvi: AK Parti oyunu 2 Puan Artırdı Ama Yine İktidar Olamıyor - Son Dakika
Güncel

Selvi: AK Parti oyunu 2 Puan Artırdı Ama Yine İktidar Olamıyor

AK Parti'nin oyunu iki puan artırdığını savunan Abdülkadir Selvi, bu durumun tek başına iktidar olmaya yetmediğini yazdı.

06.08.2015 11:01  Güncelleme: 11:02

Hükümete yakınlığı ile tanınan Yeni Şafak yazarı ABDülkadir Selvi, 7 Haziran seçimleri sonrası IŞİD ve PKK operasyonlarıyla birlikte Ak Parti'nin oyunu 2 puan artırdığını ama tek başına iktidar olmaya yetmediğini yazdı.

DEĞERLENDİRME VE AK PARTİ'NİN CHP KORKUSU

"Oy artışı tek başına iktidara yetiyor mu?" başlıklı bugünkü yazısında Abdulkadir Selvi, koalisyon arayışlarını ve erken seçim ihtimalini değerlendirdi.

" AK Parti'yi asıl düşündüren CHP ile koalisyonu tabanına nasıl anlatacağı" diye yazan Selvi, yıllardır CHP'ye karşı siyaset yapmış olan AK Parti'nin CHP'yi iktidara taşıyan parti olmak istemediğini savundu.

"OPERASYONLAR KUTUPLAŞTIRDI"

AK Parti yönetiminin erken seçimi denemek istediğini iddia ettiği yazısında Selvi, PKK'ya yönelik operasyonlardan sonra siyasette kutuplaşmanın başladığına dikkat çekti.

Yazar daha sonra oluştuğunu düşündüğü son siyasi eğilimleri okurlarıyla paylaştı:

"SAADET VE MHP'DEN AK PARTİ'YE YÖNELİŞ"

"Özellikle MHP ve Saadet Partisi tabanlarından AK Parti'ye doğru bir yöneliş söz konusu.
Son seçimlerde Saadet Partisi ve BBP ittifakına oy veren seçmen, verdiği Oyun siyasette bir yaptırım gücü olmadığını gördü. 60 gündür ülkede hükümet kurulamıyor. Saadet Partisi seçmeni bunu görmüyor mu? Yeniden bir durum değerlendirmesi yapma ihtiyacı hissetmiyor mu?

Çözüm süreci nedeniyle AK Parti'ye kızıp, MHP'ye oy verenlerin bir kısmı da kararlarını yeniden gözden geçirmeye ve partilerine dönmeye başladılar.

"KÜRT OYLARINDA KIPIRDANMA YOK"

Ama HDP'ye giden Kürt oylarında bir kıpırdanma gözükmüyor. PKK'ya yönelik operasyonlara rağmen HDP oy oranını koruyor. Burada siyasetin yaptığı bir yanlış var. Kimi zaman PKK'ya karşı değil sanki HDP'ye operasyon yapılıyor gibi bir hava oluşturuluyor. Parti kapatma, milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırma, HDP'lileri yargılama gibi hamleler, Kürt seçmende eski çağrışımlara yol açıyor."

"PKK TRAVMADA BEYAZ TÜRKLER ŞAŞKIN"

IŞİD'le mücadelede ABD ile anlaşan Türkiye'nin PKK'da travmaya yol açtığını savunan Selvi, yazısında HDP'ye oy veren beyaz Türklerin de Demirtaş'ın PKK terörünü kınayamadığı için şaşkınlık içinde olduğunu iddia etti.

HENÜZ KÜÇÜK OY ARTIŞLARI

IŞİD ve PKK operasyonlarının siyasette bir dalgalanma meydana getirdiğini ifade eden yazar, 7 Haziran sonrası değişen iklimi yazısının sonunda böyle anlattı:

"AK Parti'nin oylarında bir iki puanlık bir artış var. Ancak tüm bunlar henüz küçük oy artışları. AK Parti'yi tek başına iktidara taşımaya yetmiyor. Koalisyon ihtiyacı henüz ortadan kalkmış değil. Ama uçağın burnu yukarıya doğru tırmanmaya başladı."

Selvi: AK Parti oyunu 2 Puan Artırdı Ama Yine İktidar Olamıyor

Son Dakika Güncel Selvi: AK Parti oyunu 2 Puan Artırdı Ama Yine İktidar Olamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (68)

  • Hdp: Göreceğiz bakalım arttırdı mı düşürdü mü bir sürpriz daha olacak 30 4 Yanıtla
  • Dost acı söyler.: akp pilin bitti ampül patladı çabalanma, ortalığıda velveleye verme 21 9 Yanıtla
  • bilo: TC, o daglari 30 yıl bombaladı ama hiç bir işe yaramadı! Şimdi yine bombaliyorlar! Bir tek akpli çikipta bu bombalamalar sayesinde problemlerin nasıl çözüleceğini anlatmıyor. Anlatamıyor!!! Ama bu bu bombalamadan oylarını kaç puan artırdılar onun hesabını yapıyorlar!!! Ya bu bombalar yeterli oy getirmezse ne yapacaklar??? CHP ve HDPseçmenlerini mi bombalayacaklar? Oy kullanmalarını mı engelleyecekler??? Göreceğiz!!!! :-)))) 20 5 Yanıtla
  • nizam: bırakın bu yalan yağcılığı 2 puan yekseliyormuş 5 puan yeride kalırsa kimse şaşırmasın yürüttüğü politika belli seçimi kaybetti diye ülkenin halini görüyoruz 21 3 Yanıtla
  • İSMET DOGAN: ASLA ARTMAZ BİZ 5 OY VERMİŞTİ AİLECE BU SEFER ASLA VERMEYECEGİZ 19 5 Yanıtla
  • tax: Akp hükümet kurulmasin diye hertürlü zorlugu cikartiyor 20 1 Yanıtla
  • urfali: Ak parti tek başına iktidara gelmezse ben o zaman görürüm halkın durumunu, her gün pahalılık , karğaşa, eski ilaç alamadigimiz günlere dönüş,işte o zaman, paralelciler ve apocular götlerini kına yaksinlar. 1 19 Yanıtla
  • azad: Filistinli biri nasil israhile oy vermiyorsa kurtlerde akp ye oy vermiyecek tirk lere tavsiyem iktidari icin cocukarinizi oldurten partiye oy vermeyin oyum HDP ye gulegule erdogan 13 7 Yanıtla
  • Vatansever: OY İÇİN YAPILAN SAVAŞIN ŞEHİTLERINE MAHŞERDE NASIL HESAP VERECEKLER 16 4 Yanıtla
  • arslan: Tek başına iktidar dönemi kapanmıştır. 14 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement