Şenyayla'dan PKK'lılar Gitti, Piknikçiler Geldi - Son Dakika
Güncel

Şenyayla'dan PKK'lılar Gitti, Piknikçiler Geldi

Şenyayla\'dan PKK\'lılar Gitti, Piknikçiler Geldi

Bir dönem terör olaylarının yoğun yaşandığı Şenyayla Köyü'ne pikniğe giden Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, halay çekip gönüllerince eğlendi.

09.06.2013 09:47  Güncelleme: 10:32

Muş- Diyarbakır karayolunun 20'inci kilometresinde, bir dönem terör olaylarının yoğun yaşandığı Şenyayla Köyü'ne pikniğe giden Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, halay çekip gönüllerince eğlendi. Terör nedeniyle göç eden Şenyaylalı'lar topraklarına geri dönerken, üniversite öğrencilerinin pikniğe gelmesi, yöre halkını sevindirdi.

Doğal güzelliği ile tablo gibi görüntülerin oluştuğu Şenyayla'yı ilk kez gördüğünü belirten Alparslan Üniversitesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencisi Adanalı Ülkü Kahvehci, memleketine gitmeden buraları gördüğü için mutlu olduğunu söyledi. Terör nedeniyle gidemedikleri yaylada piknik yapıp halay çekerek gönüllerince eğlendiklerini vurguluyan Kahveci, "Buraların güzelliğini duduyordum. Ama korkudan gelemiyorduk. Teöristlerin çekilmesi ile birlikte çok merak ettiğimiz Şenyayla'ya çıktık. Burası gerçekten bir cennet gibi. Barış çok güzel birşey. Yılladır silah seslerinin duyulduğu yaylada artık eğlence sesleri var" dedi.

SABAH KAHVALTI, ÖĞLE MANGAL KEYFİ

Sabah kahvaltılarını yaptıkları yaylada, öğleden sonra da mangal yaptıklarını belirten Alparslan Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Rojda Alkan da gönüllerince eğlendiklerini söyledi. Rojda Alkan, "Gebze'den Muş'a okumak için geldim. Buralara gelmeye kimse cesaret edemezdi. Bugün piknik yapıp müzik eşliğinde halaylar çekebiliyoruz. Buraları herkesin gezip görmesi gereken tabiat güzeli bir yer. Barış sürecini destekliyor ve devamını diliyoruz" diye konuştu.

PKK'nn çekilmesi ile birlikte yıllar önce terk ettikleri topraklarına geri dönen yöre halkı da, piknikcilerin de eskisi gibi yaylaya gelmesinden son derece memnun olduklarını ifade etti. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şenyayla'dan PKK'lılar Gitti, Piknikçiler Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement