Van Başkale'de Besiciler 2 Bin 700 Rakımda Hayvan Otlatıyor - Son Dakika
Yerel

Van Başkale'de Besiciler 2 Bin 700 Rakımda Hayvan Otlatıyor

Van Başkale\'de Besiciler 2 Bin 700 Rakımda Hayvan Otlatıyor

Van'ın Başkale ilçesinde 2 bin 700 rakımlı yaylalara çıkan besiciler, sıcak havanın olumsuzluklarını yaşamadan hayvanlarını otlatıyor.

22.07.2014 10:55  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkale ilçesinde 2 bin 700 rakımlı yaylalara çıkan besiciler, sıcak havanın olumsuzluklarını yaşamadan hayvanlarını otlatma fırsatını buluyor.

Yaylacılar, her yıl nisan ayı itibariyle Batman, Siirt ve Mardin'den gelerek Başkale'nin verimli yaylalarına akın ediyor.

İlçedeki İspiriz ve Nedirok yaylarında gün boyu serin havada hayvanlarını otlatan yaylacılar, geceleri de ilkbaharla birlikte kurdukları çadırlara çekilerek dinleniyor. Geceleri bir araya gelen yaylacılar, kaldıkları çadırlarda eğlenceye de vakit ayırıyor.

Yanlarında getirdikleri çeşitli müzik aletleri eşliğinde şarkı söyleyip halay çeken yaylacılar gönüllerince eğlenerek stres atıyor.

Yaylacılardan Mehmet Karabulut, yaptığı açıklamada, her yıl havaların ısınmasıyla hayvanlarını, Siirt, Batman ve Mardin'den bu bölgeye geldiklerini belirtti.

Yaylaların yaz aylarında serin olduğunu ifade eden Karabulut, "Başkale'deki yaylalar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımız için oldukça verimli. Burada hayvanlarımız çok iyi besleniyor. Hayvan iyi beslenince bizim karımız daha çok oluyor. Burada elde ettiğimiz, süt, yoğurt, peynir ve tereyağını satarak ailemizi geçindiriyoruz. Yaylaların ürünlerimize de etkisi büyük oluyor. Doğal ortamda beslenen hayvanlardan elde ettiğimiz süt ve süt ürünlerinin tadı daha güzel oluyor" dedi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van Başkale'de Besiciler 2 Bin 700 Rakımda Hayvan Otlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement