Gaziantep'te Sertifikalı Tohuma Çiftçi İlgisi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Sertifikalı Tohuma Çiftçi İlgisi

Gaziantep\'te Sertifikalı Tohuma Çiftçi İlgisi

Gaziantep'te kuraklıktan olumsuz etkilenen çiftçilere yönelik yapılacak tohum desteğine 3 bin 500 kişi başvurdu.

22.10.2014 13:34  Güncelleme: 13:44

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu yıl kuraklıktan olumsuz etkilenen çiftçilere yönelik yapacağı sertifikalı tohum desteğine 3 bin 500 kişi başvurdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde yaşanan kuraklıktan etkilenen çiftçilere destek olmak amacıyla başlatılan tohum desteği uygulamasına başvurular tamamlandı.

Türkiye'de ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uygulama kapsamında, hem çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hem de üründe kalitenin artırılması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, tarım sektörüne bugüne kadar büyükşehir belediyelerince herhangi bir yatırım yapılmadığını belirtti.

Türkiye'de ilk defa bir belediye tarafından tarım sektörüne yatırım yapıldığını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kentteki 9 ilçede yaklaşık 3 bin 500 çiftçiye sertifikalı tohum yardımı yapacağız. Başvuranlardan 3 bini buğday tohumu, geri kalanı ise mısır ve fiğ tohumu için müracaat etti. Buğdaydan yüzde 50, mısır ve fiğ tohumundan ise yüzde 25'lik çiftçi katkısı alınacak. Çiftçiler, buğdayda kilogram başına 65 kuruş, fiğ tohumunda 50 kuruş, mısırda ise torba başına 55 lira çiftçi katkı payı ödeyecekler. Piyasada bu fiyatlara sertifikalı tohumluk yok."

Uygulamayla kalite ve verimin de artırılacağına işaret eden Yılmaz, dağıtımın merkezdeki çiftçilere 25 Ekim Cumartesi, ilçelere ise hafta içi yapılacağını ifade etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Sertifikalı Tohuma Çiftçi İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement