SES: Sosyal Güvenlik Kurumu Demokratik Bir Anlayışla Yönetilmemektedir - Son Dakika
Güncel

SES: Sosyal Güvenlik Kurumu Demokratik Bir Anlayışla Yönetilmemektedir

SES: Sosyal Güvenlik Kurumu Demokratik Bir Anlayışla Yönetilmemektedir

Büro Emekçileri Sendikası dün Sosyal Güvenlik Haftası sebebi ile bir basın açıklaması yaptı. SES il binasında yapılan basın açıklamasına, sendika üyeleri katıldı.

19.05.2016 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle yapılan basın açıklamasında konuşan Feridun Karaman, "Tüm yurttaşların hayatını doğrudan ilgilendiren bir kurum olarak Sosyal Güvenlik Kurumu, tüm kesimlerin görüşü alınmak suretiyle demokratik bir anlayışla yönetilmemektedir" dedi.

Sendika adına basın açıklamasını yapan Ekrem Mansur, "Sağlık ve sosyal güvenlik, tüm yurttaşlar için ideal biçimiyle yasal güvenceye kavuşturulması gereken bir haktır. Tüm yurttaşların hayatını doğrudan ilgilendiren bir kurum olarak Sosyal Güvenlik Kurumu, tüm kesimlerin görüşü alınmak suretiyle demokratik bir anlayışla yönetilmemektedir. Kamusal sağlık ve sosyal güvenliğin piyasa merkezli yapılandırılması ve bu hizmetlerin özel sektöre devredilmesi tüm yurttaşların sağlık ve sosyal güvenlik haklarını daraltırken paralı hale getirmektedir. 2006 Yılında Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı'nın birleşmesiyle sosyal güvenliğin kapsamının genişlediği iddia edilmişti. Halkın %98'ni GSS kapsamına aldık diye caka satan hükümet, gelinen noktada bugün 7 Milyonu aşan GSS prim borçlusunu sağlık ve sosyal güvenlik sistemi dışına itmiştir. İşsizlerin bir kısmından da prim haracı kesmek olmuştur. Üstelik asgari 68 TL ödemek zorunda bırakılan bu en yoksul, en sağlıksız halk kesimleri elektrik, su faturası öder gibi prim ödemeye zorlanmakta, ödeyemedikleri için sağlık hizmeti alamamakta ama seçim dönemlerinde af yalanlarıyla mükellef olmamaları gereken bu borçlar nedeniyle suiistimal edilmektedirler" dedi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SES: Sosyal Güvenlik Kurumu Demokratik Bir Anlayışla Yönetilmemektedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement