Seslerle Anadolu" Müzikal Oyunu Kilis'te - Son Dakika
Yerel

Seslerle Anadolu" Müzikal Oyunu Kilis'te

Seslerle Anadolu" Müzikal Oyunu Kilis\'te

Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Kültürel Etkinlikler,"Mersin Devlet Opera ve Bale Topluluğu"nun gerçekleştirdiği "Seslerle Anadolu" isimli müzikli oyunu Kilisliler ile buluştu.

29.05.2013 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Kültürel Etkinlikler,"Mersin Devlet Opera ve Bale Topluluğu"nun gerçekleştirdiği "Seslerle Anadolu" isimli müzikli oyunu Kilisliler ile buluştu.

Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen müzikli oyuna yoğun ilgi gösterildi. Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu, Kilislilerden tam not aldı.

Gecenin sonunda oyunu izlemeye gelen vatandaşlar, dakikalarca Mersin Devlet Opera ve Bale Gurubu'nu ayakta alkışladı.

Hacivat ile Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi gibi Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana'ya, Köroğlu'na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuarıyla sahnelenen müzikli oyun Seslerle Anadolu, izleyicisine orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sundu.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Gurubu'nun sahnelediği oyundaki türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaparken, 'Seslerle Anadolu' oyununun araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan'a tarafından hazırlandı. Sahnelenen eserin reji ve koreografisini Mehmet Balkan, müzikal sorumluluğunu Mehmet Yılmaz, dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Sevda Aksakoğlu, ışık tasarımını Tarı Deniz, koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk yaptı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız,

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir ve çok sayıda davetlinin izlediği gösteri ayakta alkışlandı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seslerle Anadolu' Müzikal Oyunu Kilis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement