Sessiz Çığlık 107'nci Kez İzmir'de Toplandı - Son Dakika
Güncel

Sessiz Çığlık 107'nci Kez İzmir'de Toplandı

Sessiz Çığlık 107\'nci Kez İzmir\'de Toplandı

Balyoz ve Ergenekon gibi davalarda yaşanan tutuklamaların ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olanlar ile tutuklanan askerlerin ailelerinin başlattığı sessiz çığlık eylemi, 107'nci kez yapıldı.

11.10.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz ve Ergenekon gibi davalarda yaşanan tutuklamaların ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olanlar ile tutuklanan askerlerin ailelerinin başlattığı sessiz çığlık eylemi, 107'nci kez yapıldı. İzmir'deki eylemin bugünkü konuğu olan Balyoz davası sanıklarından emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, kendilerine kumpas kuranların aynı cezaevlerine girene kadar mücadelelerinin devam edeceğini dile getirdi.

Konak Meydanı'nde, Balyoz ve Ergenekon davalarının devam ettiği süreçte her hafta yapılan sessiz çığlık eylemi, daha sonra belli aralıklarla yapılmaya başlandı. Bu hafta da 107'nci kez biraraya gelen sessiz çığlık protestocularının konuğu Balyoz davası sanıklarından emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, oldu. Bir dönem Ege Ordu komutanlığı da yapan Sarıışık, Harbiye'deki devreleriyle birarada durdu.

Ardından katılanlara seslenen Şükrü Sarıışık, kendisine ve silah arkadaşlarına destek verenlere tek tek teşekkür etti. Mücadelelerinin sürdüğünü söyleyen Sarıışık, " TSK'yı halkın gözünden düşürmek için oyunlar oynandı. Bizlere de içlerinde bazı hainlerin de bulunduğu bir çete tarafından kumpas kuruldu. Şimdi bu oyun bozuldu. Ancak bizler, o çete elemanları, yargı önüne çıkıp, bizlerin konulduğu cezaevlerine girinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sessiz Çığlık 107'nci Kez İzmir'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement