SEU Mimarlık, Mimarlığı Oskarı Yarışmasında İkinci Oldu - Son Dakika
Yerel

SEU Mimarlık, Mimarlığı Oskarı Yarışmasında İkinci Oldu

SEU Mimarlık, Mimarlığı Oskarı Yarışmasında İkinci Oldu

SEU Mimarlık, köklü üniversitelerden 3 bin 400 Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencisinin katıldığı PROSteel Mimarlık Yarışması'nda ikinciliğini kazandı.

24.06.2016 16:44

SEU Mimarlık, köklü üniversitelerden 3 bin 400 Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencisinin katıldığı mimarlığın 'Oskar'ı sayılan PROSteel Mimarlık Yarışması'nda ikinciliğini kazandı. Rektör Prof. Dr. Doğan, yarışma ekibini tebrik etti. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güneli, ise, başarıyı "onur verici" olarak değerlendirdi.

Türkiye'nin en uzun soluklu öğrenci yarışmalarından biri olan "PROSteel Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması" bu yıl 16. kez düzenlendi. Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği öğrencilerinin katıldığı ve 16 yıldır gerçekleştirilen yarışmada henüz ilk senesinde olan Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri de boy gösterdi.

Yarışmaya SEU adına Danışman Öğr. Gör. Halil Sürücü, öğrenciler Robin Özgür Şimşek, Azat Koyun ve Zeki Baran katıldı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi gibi Türkiye'nin Mühendislik ve Mimarlık alanında önde gelen yükseköğretim kurumlarının katıldığı yarışmada SEU büyük bir başarıya imza attı. SEU ekibi, 1200'ü inşaat mühendisi, 2200'ü mimar olmak üzere toplam 3400 öğrenci katıldığı yarışmada ikinciliği elde etti.

Rektör Prof. Dr. Doğan: Gurur Duydum

"Henüz ilk yılınızda böyle bir başarıyı yakalamış olmanızdan gurur duydum" ifadeleriyle SEU Yarışma ekibini kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Doğan, donanımlı ve tecrübeli Mimarlık Bölümü ailesinin Dekan Zülküf Güneli'nin öncülüğünde daha büyük başarıları elde edeceklerine inandığını belirtti. Rektör Doğan, SEU'nun birçok alında aynı başarıları yakalanacağına olan inancının tam olduğunu kaydetti.

MMF Dekanı Prof. Dr. Zülküf Güneli de başarıdan dolayı ekibi kutlayarak, "Türkiye genelinde mimarlık eğitimi veren mimarlık okulları içerisinde ikinci olmak büyük bir başarıdır. Mühendislik Mimarlık Fakültemiz Mimarlık Bölümü için onur vericidir." dedi. Prof. Dr. Güneli, öğretim elemanları, yöneticileri ve öğrencileriyle büyük bir uyum içerisinde olan SEU'nun evrensel düzeyde eğitimli insanlar yetiştireceğini elde edilen başarıyla gösterdiğini sözlerine ekledi.

Yarışma Ekibi Danışmanı Öğr. Gör. Halil Sürücü de yardım ve ilgilerini esirgemeyerek başarıya giden yolu açan üniversite yönetimine teşekkür etti. Öğrencilerin, Mimarlık Bölümü'nün yoğun temposu içerisinde günlerce yorulmadan ve usanmadan yarışmaya hazırlandığını hatırlatan Sürücü, yarışma projelerini SEU'de bir gelenek haline dönüştürerek, başarıyı gelenekselleştireceklerini kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel SEU Mimarlık, Mimarlığı Oskarı Yarışmasında İkinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement