Seyit Onbaşı'nın Balmumu Heykeli Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Seyit Onbaşı'nın Balmumu Heykeli Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Müzeden detaylar Havran Belediye Başkanı Ersoy'un açıklaması Seyit Onbaşı'nın balmumu heykeli yapıldı Çanakkale Savaşları'nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı'nın 276 kilogramlık top mermisini sırtına aldığı anın tasvir edildiği bal mumundan heykeli, açılışı için gün sayılan Havran Kent Müzesi'nde sergilenecek Heykelin konulacağı yerin zeminine, Seyit Onbaşı'nın mezarı ve Mecidiye Tabyası'ndan getirilen toprak serildi Havran Belediye Başkanı Ersoy: "Seyit Onbaşı'nın balmumu heykelini, gerçek fotoğraflarına uygun olarak yaptırdık" SEYHAN KIRICI - Çanakkale Savaşları'nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı'nın 276 kilogramlık top mermisini sırtına aldığı anın tasvir edildiği bal mumundan heykeli yapıldı.

16.03.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Müzeden detaylar

Havran Belediye Başkanı Ersoy'un açıklaması Seyit Onbaşı'nın balmumu heykeli yapıldı

Çanakkale Savaşları'nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı'nın 276 kilogramlık top mermisini sırtına aldığı anın tasvir edildiği bal mumundan heykeli, açılışı için gün sayılan Havran Kent Müzesi'nde sergilenecek

Heykelin konulacağı yerin zeminine, Seyit Onbaşı'nın mezarı ve Mecidiye Tabyası'ndan getirilen toprak serildi

Havran Belediye Başkanı Ersoy:

"Seyit Onbaşı'nın balmumu heykelini, gerçek fotoğraflarına uygun olarak yaptırdık"

SEYHAN KIRICI - Çanakkale Savaşları'nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı'nın 276 kilogramlık top mermisini sırtına aldığı anın tasvir edildiği bal mumundan heykeli yapıldı.

Heykel, Balıkesir'in Havran ilçesinde açılacak müzede, zeminine Seyit Onbaşı'nın mezarı ve Rumeli Mecidiye Tabyası'ndan getirilen toprağın serildiği özel bir alanda sergilenecek.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, AA muhabirine, görev yaptığı Rumeli Mecidiye Tabyası'nda 276 kilogramlık top mermisini kaldırıp namluya sürerek Çanakkale Savaşları'nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı'nın Havranlı olduğunu anımsattı.

Yılın her döneminde Koca Seyit Anıtı'nın ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden Ersoy, "Merkezde de ilçe tarihini anlatan Havran Kent Müzesi'ni kuruyoruz. Bu müzemizde en önemli unsur Koca Seyit'in bal mumu heykeli olacak" dedi.

Hazırlıkların hızla sürdüğünü ve müzenin gelecek ay açılacağını dile getiren Ersoy, şöyle konuştu:

"Seyit Onbaşı'nın balmumu heykelini, gerçek fotoğraflarına uygun olarak yaptırdık. Genelkurmay Başkanlığından Seyit Onbaşı'nın o dönemki fotoğraflarını istedik. Gerçekten birebir aynısı yapıldı. Benzerliği çok olumlu. Eskişehir'de alanında iyi bir ekibin yaptığı heykeli, özel bir bölümde sergileyeceğiz. Sergilendiği bölümün zeminine, Seyit Onbaşı'nın mezarı ve Çanakale'deki Rumeli Mecidiye Tabyası'ndan getirilen toprak serildi. O günlerin hatırası olarak bunu düşündük. Toprağa kimse basmasın diye koruma altına da aldık."

Ersoy, 3 katlı müzenin en üst katında Seyit Onbaşı için özel bir yer ayrıldığını belirterek, "Burayı 4 aylık sürede hazırladık. Müzemizin üst bölümünü Seyit Onbaşı ve Çanakkale temasıyla düzenledik. Bu katta onun bilgileri, doğum tarihi ve kahramanlıklarını anlatan notlar da bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Müze ve Seyit Onbaşı heykelinin yapımına destek sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür eden Ersoy, Havran'a gelenlerin hem ilçe tarihini hem de Çanakkale Savaşları'nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı'nın hayatını daha iyi öğrenip döneceğini kaydetti.

Seyit Onbaşı\'nın Balmumu Heykeli Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seyit Onbaşı'nın Balmumu Heykeli Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement