Seymer'de Sertifika Töreni - Son Dakika
Yerel

Seymer'de Sertifika Töreni

Seyhan Belediyesi ve Müftülük arasındaki işbirliğiyle, SEYMER'deki bilgisayar ve diksiyon kursuna katılan 26 din görevlisine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

15.06.2012 11:20

Seyhan Belediyesi ve Müftülük arasındaki işbirliğiyle, SEYMER'deki bilgisayar ve diksiyon kursuna katılan 26 din görevlisine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Seyhan Belediyesi'nde gerçekleşen törene Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Seyhan Müftüsü Halil Uzun ve Belediye Başkanı Azim Öztürk, din görevlileri, kurs öğretmenleri Buket Tuç ve Meryem Gül katıldı.

Adana Müftüsü Arif Gökce, kentte göreve başladığı günden bu yana sosyal hayatı hazırlayan diksiyon ve bilgisayar kurslarına çok önem verdiğini belirterek, şu anda 15 ilçeden 13'ünde bilgisayar kurslarının devam ettiğini kaydetti.

Artık bilgisayar ve internetin bir dünya dili olduğunu ifade eden Gökce,

"Dünya küçük bir köy haline geldi. Artık mektup, pul, yazışma gibi şeyleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu projemizin adı 'ADMİS'dir. Adana Müftülüğü İletişim Sistemleri, web tabanlı bir bilişim yönetim sistemi olan ADMİS, İl müftülüğümüzün, ilçe müftülükleri ve tüm personeli ile iletişimi sağlayacak. İlimizde, eğitim verdiğimiz personellerimizle beraber mahallelerimizin, şehirlerimizin, belde ve köylerimizin manevi haritasını çıkarmak ve röntgenini çekmek, problemli alanlarda yoğunlaşmak istiyoruz" ifadeleri kullandı.

Gökce, bunları yapabilmek, sosyal içerikli projelerin sayısını arttırmak ve personeli bu projelerle buluşturmak için bilgisayar kurslarının çok önemli olduğunu dile getirerek, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'e ve Seyhan Müftüsü Halil Uzun'a teşekkür etti.

Seyhan Belediye Başkanı Öztürk de şunları kaydetti:

"Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi'nde (SEYMER) açılan bilgisayar kursuna katılan 26 imam, sertifika almaya hak kazandı. SEYMER'de 7 yılı geride bıraktık. 48 ayrı branşta 103 derslikle 200 öğretmen, 76 bin mezun verdi. SEYMER Türkiye'ye örnek bir proje."

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı. Ali Güreli - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seymer'de Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement