Sıcaklık İç ve Doğu Bölgelerde Artacak - Son Dakika
Güncel

Sıcaklık İç ve Doğu Bölgelerde Artacak

Sıcaklık İç ve Doğu Bölgelerde Artacak

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

07.07.2014 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile zamanla Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın batısı, Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, lokal su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

-KUVVETLİ RÜZGA-

Rüzgarın; Marmara'nın batısı, Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinin altını çizen Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Az bulutlu. (29)

ANKARA: Az bulutlu. (31)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (33)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (35)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (27)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (25)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (38)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu ve açık.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin doğusu yer yer parçalı bulutlu.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sıcaklık İç ve Doğu Bölgelerde Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement