Sigara Düşmanı Prof. Şadan: Sigara Balkonda da Yasaklansın - Son Dakika
Güncel

Sigara Düşmanı Prof. Şadan: Sigara Balkonda da Yasaklansın

Sigara Düşmanı Prof. Şadan: Sigara Balkonda da Yasaklansın

Sigara Mücadele Kurulu Başkanı ve Antalya Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülay Şadan, sigara içme yasağına balkonların da dahil edilmesini istedi.

14.10.2014 10:14  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Sigara Mücadele Kurulu Başkanı ve Antalya Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülay Şadan, sigara içme yasağına balkonların da dahil edilmesini istedi. Prof. Dr. Şadan, bir mülk sahibi olarak sigara içenlere evini kiraya vermediğini söyledi.

SİGARA İÇENLERE EVİNİ KİRAYA VERMİYOR

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeliğinden emekli olan Prof. Dr. Şadan, apartman balkonlarında içilen sigaranın küllerinin genellikle alt katlara düştüğünü, izmaritlerinin de sokağa atıldığını anlattı. Bu nedenle sigara içme yasağına balkonların da dahil edilmesini isteyen Prof. Dr. Şadan, kendisinin sigara külleri nedeniyle geçmişte üst katta oturan komşusuyla sorunlar yaşadığını belirtti.

'KOMŞU, KOMŞUNUN SİGARA KÜLÜNE MUHTAÇ DEĞİL'

Komşusunun verdiği yoğun duman, kül ve izmarit rahatsızlığını emekli oluncaya kadar çektiğini kaydeden Prof. Dr. Şadan şunları söyledi:

"Komşu komşunun külüne muhtaçtır derler, ama komşu komşunun sigara külüne muhtaç değildir. Ben üst komşuma rahatsız olduğumu birkaç kez söyleyip uyarıda bulundum. Ama komşum bildiğini okudu. Külden, izmaritten ve yoğun sigara dumanından rahatsız oluyordum. Alt katlardan da yoğun sigara dumanı geliyordu. İçiciler, içmeyenlerin rahatsızlıklarına aşırı reaksiyon veriyor."

'EVİMİ SİGARA İÇENE KİRAYA VERMEM'

Emekli olunca apartman hayatına veda edip müstakil bir eve taşındığını belirten Prof. Dr. Şadan, böylece kendisine rahatsızlık veren küllerden ve de yoğun sigara dumanından kurtulduğunu kaydetti. Eskiden oturduğu evini de sigara kullanmayan bir aileye kiraya verdiğini anlatan Prof. Dr. Şadan şöyle konuştu:

"Ben evimi kiraya verirken sigara içilip içilmediğine özen gösteren biriyim. Bu nedenle ailede sigara kullanan olup olmadığını soruyorum. Çünkü evimi sigara kullanan birine vermem. Evimizde sigara içilmediği gibi, kiraya verdiğim evde de içilmez. Bana gelen misafirlerim de içmezler. İçmeyi teklif bile etmezler."

ALMANYA ÖRNEĞİ

Almanya Düsseldorf'ta içtiği sigaranın kokusunun çevreye rahatsızlık vermesi nedeniyle bir kiracının ev sahibi tarafından evden çıkartıldığını, mahkemenin de ev sahibini haklı bulduğunu anlatan Prof. Dr. Şadan şöyle devam etti:

" Türkiye'de de benzer uygulamalar olmalı. Özellikle apartmanların ortak kullanım alanlarında ve de balkonlarında sigara içilmemeli. Mesela benim oturduğum apartmanın önündeki çiçekliğe sigara izmaritlerinin atıldığına şahit oldum. Atanları uyarınca 'Nasıl olsa apartman bahçesi temizlenirken süpürülecek' gibi yanıtlar veriyorlardı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sigara Düşmanı Prof. Şadan: Sigara Balkonda da Yasaklansın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement