Sığınmacılar Yeni Çadırlarına Taşındı - Son Dakika
Güncel

Sığınmacılar Yeni Çadırlarına Taşındı

Sığınmacılar Yeni Çadırlarına Taşındı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Suriyeli sığınmacılara yönelik ek olarak 167 çadır daha kuruldu.

18.09.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'İlk Adım Yaşam Merkezi' birimi hizmeti altında oluşturulan alanda Suriyeli sığınmacılara yönelik ek olarak 167 çadır daha kuruldu.

Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle evlerini terk ederek Akçakale'ye yerleşen çoğu Suriyeli sığınmacı için oluşturulan 'İlk Adım Yaşam Merkezi'ne Kızılay tarafından gönderilen çadırlar kurularak hizmete sunuldu. Akçakale Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle daha önce kurulan derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin daha iyi şartlarda barınması için gönderilen çadırların mevsim şartlarına uygun olduğu öğrenildi.

Belediye yetkilileri, merkeze destek sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlileri ile birlikte eski çadırlar sökerek, yerine yenilerini kurdu. Yeni çadırlarına taşınan Suriyeli sığınmacılara Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Recep Tezcan tarafından yatak, battaniye, hasır, gıda, temizlik seti, çocuklara bayramlık giysi ve oyuncak dağıtıldı.

Çalışma ile ilgili belediyece yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Akçakale belediyesi ilk adım yaşam merkezinde kalan Suriyeli misafirlerimize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sayın Adnan Şeker ve yine Ankara Büyükşehir Belediyesi Tanıtım Araştırma ve Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Recep Tezcan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sığınmacılar Yeni Çadırlarına Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement