Sigorta Sektörü İzmir'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Sigorta Sektörü İzmir'de Bir Araya Geldi

İzmir'de düzenlenen TOBB Sigorta Eksperleri İstişare Toplantısı'nda, sektörün gelecekteki yol haritası konuşuldu.

08.09.2014 09:52  Güncelleme: 10:24

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ev sahipliğinde İzmir'de düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İstişare Toplantısı'nda, sigortacılık sektörünün geleceğe ilişkin yol haritası masaya yatırıldı.

Toplantının açılışında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi'nin Sigorta Eksperliği Yönetmeliğinin yenilenmesi konusunda hazırlıklara başlandığını belirtti.

Yorgancılar, ilki Ankara'da düzenlenen toplantıda sigorta eksperliği mesleğinin güçlü, zayıf yönlerini, fırsatları ve tehditlerini ele alan analiz çalışmalarını yaptıklarını ve mesleğe ilişkin önerileri kayda geçirdiklerini hatırlattı.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından Ağır Hasarlı Araç işlem sürecine ilişkin yürüttüğü çalışma hakkında da bilgi veren Yorgancılar, şunları kaydetti:

"Bu çalışma ile dünya ülkeleri, Avrupa Birliği ülkeleri ile ülkemizdeki eksperlik uygulamaları da araştırılmaktadır. Ekim ayında yayınlanacak rapor ile ülkemiz sigorta eksperliğine önemli bir kaynak sağlanacak ve mesleğe ilişkin stratejiler geliştirilecektir. Burada yapılan çalışmanın sonuçlarını da TEPAV'ın araştırmacıları ile paylaşacağız. Bu sayede, sizlerin görüşleri, fikirleri de bu önemli raporda yer alacak. Bununla birlikte, İcra Komitemiz Sigorta Eksperliği Yönetmeliğinin yenilenmesi konusunda hazırlıklara başladı. Yaptığımız değerlendirme ve öneriler, Yönetmelik çalışmalarında belirleyici olacak."

Yorgancılar, TOBB'un geçmişte olduğu gibi yine eksperlik mesleğinin gelişimi için çalışacağını söyledi.

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç de yaptığı konuşmada, yapılan toplantının sektörün geleceğinin belirlenmesindeki rolüne dikkati çekti.

Toplantıya TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi  (SEİK) Başkanı Yalçın Kaya, mesleğe ilişkin sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yönetici ve temsilcileri katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sigorta Sektörü İzmir'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement