Siirt'te 8 Askerin Şehit Olduğu PKK Saldırısında 4 Korucu Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te 8 Askerin Şehit Olduğu PKK Saldırısında 4 Korucu Görevden Alındı

Siirt\'te 8 Askerin Şehit Olduğu PKK Saldırısında 4 Korucu Görevden Alındı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt- Pervari karayolunda, 19 Ağustos 2015 günü PKK'lıların zırhlı araca düzenlediği, 8 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili 4 geçici köy korucusunun görevden alındığını açıkladı.

12.01.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt- Pervari karayolunda, 19 Ağustos 2015 günü PKK'lıların zırhlı araca düzenlediği, 8 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili 4 geçici köy korucusunun görevden alındığını açıkladı.

Vali Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren ile birlikte 2015 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi. Vali Tutulmaz, 19 Ağustos günü Siirt-Pervari karayolunun Şirvan ilçesi yol ayrımında PKK'lılarca önceden yerleştirilen bombanın patladığı noktada nöbetçi korucuların önceden görev yerini terk ettiklerinin tespit edildiği ve haklarında başlatılan soruşturma sonucu 4 köy korucusunun görevden alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Tutulmaz, korucuların görev yerini terk etmesi nedeniyle terör saldırısının gerçekleştiğini belirterek, "Haklarında soruşturma başlatılan korucular eğer görev yerinde olsalardı böyle bir saldırının gerçekleşmesi mümkün değildi. Dolayısıyla bu kişilerin terörle bağlantısı var mı, yok mu bu konu araştırılıyor. Ama koruculukla bağlarını kestik" diye konuştu.

Siirt Valisi Tutulmaz, Pervari İlçesi'ne bağlı Doğan Köyü'nde görev verildiği halde göreve gitmeyen korucular olduğunu da ifade ederek, 7 geçici köy korucusunun göreve gitmemesi gerekçesiyle görevlerine son verildiğini de söyledi. Tutulmaz, "Görevin gerekliliğini taşımayan korucularla çalışmamız mümkün değil. Şirvan İlçesi'nde bir korucunun çocuğu terör örgütü dağ kadrosuna katıldığı daha sonradan yapılan çalışmalar sonucu tespit edildiği ve güvenlik güçlerine bildirilmediği gerekçesiyle görevden alındı"dedi. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te 8 Askerin Şehit Olduğu PKK Saldırısında 4 Korucu Görevden Alındı - Son Dakika


Advertisement