Siirt'te Buzlanma Kazalara Yol Açtı, Karlıova -23'ü Gördü - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Buzlanma Kazalara Yol Açtı, Karlıova -23'ü Gördü

Siirt\'te Buzlanma Kazalara Yol Açtı, Karlıova -23\'ü Gördü

SİİRT merkez ve Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuk hayatı felç etti.

19.12.2016 11:49

SİİRT merkez ve Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuk hayatı felç etti. Siirt'te sabaha doğru başlayan kar yağışı okula giden öğrencileri ve araçlarıyla işe gidenleri zor durumda bırakırken, 40'a yakın maddi hasarlı kaza meydana geldi. Karlıova İlçesi'nde ise, gece hava sıcaklığı eksi 23'e düşerken, motorları donan araçlar  sabah çalışmadı.

Bölgede etkili olan kar ve soğuk hava bazı kentlerde yaşamı olumsuz etkiledi. Siirt'te etkili olan kar yağışı nedeniyle sabah erken saatlerde okula giden öğrenciler ile araçlarıyla işe gidenler büyük sıkıntı yaşadı. Birçok öğrenci kayarak yere düşerken, onlarca araç da buzlanma nedeniyle hareket edemez hale geldi. Kent merkezinde buzlanma nedeniyle yaklaşık 40 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Şimdiye kadar meydana gelen kazalarda, 16 kişi ambulansla Siirt Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kalıdırılırken, bunlardan 6'sının yatarak tedavi gördüğü, 3 kişinin ise kol veya bacaklarında kırık olduğu belirtildi. Okula giden öğrenciler de aşırı buzlanma nedeniyle zaman zaman büyük tehlike atlattığı görüldü. Sabah erken saatlerde çocuklarını okula götürürken büyük zorluklar çektiklerini belirten veliler, meydana gelen buzlanma karşısında belediye ekiplerinin yeterli çalışma yapmamasından yakındı. Kooperatif Mahallesi'nde zincirleme trafik kazası meydana gelirken, sürücüler yolların geceden tuzlanmamasına tepki gösterdi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ise kar kalınlığı 2 metreye çıkarken, hava sıcaklığı gece eksi 23'e kadar düştü. Evleri kara gömülen vatandaşlar, pencere ve kapılarının önüne küreklerle uzun süren çalışmalarla ancak açabildi. Dondurucu soğuklar nedeniyle ilçe merkezindeki onlarca araç, otomatik sistemleri ve motorları donduğu için marş basmadı. Aracı çalışanların ise buzlanma nedeniyle yolda kullanmakta oldukça zorlandıkları görüldü. Karlıova- Erzurum ve Karlıova- Bingöl karayolunda aşırı buzlanma nedeniyle araçların zincirli geçişine izin verilirken, kontrollü seyreden araçların kayma riskine karşı çok yavaş ilerlediği görüldü. İlçe merkezinde aşırı soğuk ve don olayı nedeniyle birçok evde içme suyu şebekesi dondu. Daha önce yaşanan fırtına ve tipi nedeniyle ilçe merkezinde mahsur kalan araç sürücüleri de karayollarının yeterli çalışmadığından yakındı.

- Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Buzlanma Kazalara Yol Açtı, Karlıova -23'ü Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement