Siirt'te "Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi" - Son Dakika
Yerel

Siirt'te "Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Türkiye’nin 7 bölgesinde gerçekleştirilecek "Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"nin altıncısı Siirt'te başladı.

15.11.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesinde gerçekleştirilecek "Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"nin altıncısı Siirt'te uygulandı.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından Siirt 2 nolu halı sahada düzenlenen etkilikte Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, yaptığı konuşmada,  çocukların fiziki gelişimi ve zihinsel gelişimin temelinde oyunların yer aldığını belirterek, tarih boyunca oyunların toplumun kendi kültürel yapısı içerisinde şekillendiğini söyledi.

Şehirleşme nedeniyle çocukların yeterince oyun alanı bulamadıklarına değinen Vali Tutulmaz, valilik ve belediye gibi kurumların üzerine düşen görevin yeni oyun alanları oluşturmak olduğunu kaydetti.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran da her bir çocuğun mutlaka internete girmesi, bilgisayar öğrenmesi, spor yapması ve oyun oynaması için ortam oluşturması gerektiğine işaret etti.

Gençlere ve çocuklara yönelik tiyatro ve folklor etkinliklerinin yapılabileceği yeni alanların oluşturması gerektiğini belirten Demirkıran, "Gençlerimizin kendilerini ifade edebileceği müzik korosu oluşturmalıdır. Bu tüm okullara yaygınlaştırılması gerekir, gençlerimizin eli kaleme gitsin, müzik söylesin ve spor yapsın ki eli molotofkokteyline gitmesin. Eline molotofkokteyli alıp sokağa çıkanlara karşı dik durmalıyız. Çünkü biz ülkemizde ayrılık istemiyoruz, düşmanlık istemiyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Yücel Can ise hazırlanan projenin, çocukların zararlı alışkanlık edinmelerine karşı farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Etkinlik daha sonra protokol üyelerinin, çocuklarla halat çekme yarışı ve topaç oynamasıyla sona erdi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te 'Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement