Siirt'te İlk Hacı Kafilesi Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te İlk Hacı Kafilesi Uğurlandı

Siirtli hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetlerini yerine getirmek üzere dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

11.08.2016 14:29

Siirtli hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetlerini yerine getirmek üzere dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

İl Müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama törenine, 150 hacı adayı ile yakınları katıldı. Vali Mustafa Tutulmaz, törende yaptığı konuşmada, hacı adaylarının güzel bir yolculuğa çıktığını söyledi.

Genelde yolculukların hüzünlü, acı verici ve burukluk yarattığını ancak hac ve umre yolculuklarının her zaman sevinçli ve heyecanlı olduğunu belirten Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Sizler de bu heyecana, sevince sahip olan ender kişilerdensiniz. Kutsal beldelere gideceksiniz. Allah bu imkanı sizlere nasip etti. İnşallah sağlıkla, huzurla ibadetinizi yerine getirip buradaki yakınlarınıza, sevdiklerinize geri dönersiniz. Allah haccınızı şimdiden mübarek etsin. Orada ilimiz, ülkemiz, milletimiz, tüm insanlık için hayır duasında bulunun. İnşallah bu dualarınız bütün insanların kurtuluşuna vesile olur."

İl Müftüsü Faruk Arvas da hacı adaylarının kutsal topraklara doğru yolculuğa çıkacağını belirterek, gidenlerin tümünün ibadetlerinin kabul olması dileğinde bulundu.

Arvas, "Gideceğiniz kutsal topraklarda kılacağınız bir namaz, burada kılacağınız bin namazdan daha hayırlıdır. Kutsal topraklarda zamanınızı iyi değerlendirin. Boş ve yararsız şeylerle geçirmeyin, zamanınızı ibadetle geçirin." diye konuştu.

Hacı adayı Salih Nergis ise Türkiye'de terörün ve darbelerin bitmesi, ülkenin birlik ve beraberliği, tüm toplumların kardeşçe yaşaması için dua edeceklerini söyledi.

Alparslan Erkoyuncu ise ilk defa bu yolculuğa çıkacağını kaydederek, "Ülkemize ve memleketimize dua edeceğim. Allah bu devleti kazalardan, belalardan korusun. Allah'ın huzuruna çıkacağız, ellerimizi açacağız. Devletimize, milletimize, vatanımıza dua edeceğiz." dedi.

Duygulu anların yaşandığı vedalaşmanın ardından hacı adayları, Ensar Camisi Müezzini Ramazan Toprak'ın ezanıyla kutsal topraklara uğurlandı.

Yakınlarını uğurlamak için müftülük önüne gelen vatandaşlardan bazıları vedalaşma sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Karayolu ile önce Diyarbakır'a ulaşacak hacı adayları, bugün 16.45 uçağı ile Suudi Arabistan'a hareket edecek, 23 Eylül'de de Türkiye'ye dönecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te İlk Hacı Kafilesi Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement