Siirt'teki Terör Saldırısı - 4 Korucu Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

Siirt'teki Terör Saldırısı - 4 Korucu Görevden Alındı

Görüntü Dökümü : Toplantıdan detay Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın açıklaması Siirt'teki terör saldırısı Siirt-Pervari karayolunda teröristlerin yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 8 askerin şehit düştüğü saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada 4 korucu görevden alındı Vali Tutulmaz: "Korucuların o gün görev yerlerini terk etmiş olmaları nedeniyle terör saldırısının meydana geldiğini görüyoruz.

12.01.2016 20:00

Görüntü Dökümü :

Toplantıdan detay

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın açıklaması Siirt'teki terör saldırısı

Siirt- Pervari karayolunda teröristlerin yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 8 askerin şehit düştüğü saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada 4 korucu görevden alındı

Vali Tutulmaz:

"Korucuların o gün görev yerlerini terk etmiş olmaları nedeniyle terör saldırısının meydana geldiğini görüyoruz. Eğer görev yerlerinde olsalardı böyle bir saldırının gerçekleşmesi mümkün değildi. Dolayısıyla bu kişilerin terörle bağlantısı araştırılıyor ancak koruculukla bağlarını kestik"

Siirt'te geçen yıl 8 askerin şehit düştüğü terör saldırısıyla ilgili soruşturma kapsamında 4 korucunun görevden alındığı bildirildi.

Siirt-Pervari karayolunda 19 Ağustos 2015'te yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 askerin şehit düştüğü saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Vali Mustafa Tutulmaz, yaptığı açıklamada, karayolunun Şirvan ilçesi yol ayrımında teröristlerce önceden yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 8 askerin şehit olduğu saldırı öncesinde bölgede nöbetçi olan korucuların görev yerini terk ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Korucular hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden Tutulmaz, "Korucuların o gün görev yerlerini terk etmiş olmaları nedeniyle terör saldırısının meydana geldiğini görüyoruz. Eğer görev yerlerinde olsalardı böyle bir saldırının gerçekleşmesi mümkün değildi. Dolayısıyla bu kişilerin terörle bağlantısı araştırılıyor ancak koruculukla bağlarını kestik" dedi.

7 köy korucusunun daha görevine son verildi

Tutulmaz, ayrıca Pervari ilçesine bağlı Doğan köyünde görev verildiği halde görev yerlerine gitmeyen 7 korucu tespit ettiklerini bildirerek, bu korucuların da görevine son verildiğini vurguladı.

Tutulmaz, görevin gereğini yerine getiremeyen korucularla çalışmalarının mümkün olmadığını ifade ederek, "Şirvan'da da bir korucunun çocuğunun terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı yapılan çalışmalar sonucu belirlendi. Bu korucu da güvenlik güçlerine durumu bildirmediği gerekçesiyle görevden alındı" diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren de korucuların görev yerlerinde bulunması durumunda böyle bir terör eyleminin yaşanmasının mümkün olamayacağını kaydetti.

Siirt\'teki Terör Saldırısı - 4 Korucu Görevden Alındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'teki Terör Saldırısı - 4 Korucu Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement