Sık Patlayan Su Borularına Müdahale - Son Dakika
Yerel

Sık Patlayan Su Borularına Müdahale

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, patlama nedeniyle su kesintilerine neden olan eskimiş su borularının lokal yenilenmesine başladıklarını bildirdi.

26.02.2015 12:37

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, patlama nedeniyle su kesintilerine neden olan eskimiş su borularının lokal yenilenmesine başladıklarını bildirdi.

Gürkan, Edirne Basın Kulübü üyeleriyle buluştuğu toplantıda, Edirne'nin 750 kilometrelik su şebekesinin tamamının değiştirileceğini anımsattı.

Su şebekesini taşıyan ana aksın 80 yıl önce yapıldığından sık sık arızalandığını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Edirne'de yaklaşık 750 kilometre içme suyu şebekesi var. Bu şebekenin ana taşıyıcı aksı 1934 yılından kalma. Zaman zaman vatandaşı susuz bırakmamıza neden oluyor. Temmuz ayında şebekenin komple yenilenmesi kararı verdik ve proje çizimine başlandı. Çok detaylı bir proje olduğu için bu zaman alacak. Yeni yerleşim bölgemizde de asbest boru kullanımı var. Bu borular havayla temas ettiğinde kanserojen madde ihtiva ediyor. Bunun ötesinde çok eskidiği ve zayıfladığı için basınçla bir yerden patlıyor. Onarıyoruz 10 metre öteden yeniden patlıyor."

Gürkan, Edirnelilerin haklı olarak patlamalara ve su kesintisine tepki gösterdiğini vurguladı.

Tüm boruları değiştirmeden önce çeşitli önlemler aldıklarını aktaran Gürkan, "Tüm boruların değiştirilmesi projesi tamamlanana kadar, sık patlamalara neden olan yeni yerleşim yerindeki borulara lokal müdahaleler yaparak, yeniliyoruz. Bunun bize maliyeti 1 milyon lira olacak" diye konuştu.

Gürkan, lokal yenileme çalışmasına Vali Konağı civarından başladıklarını belirterek, su kesintilerini kısa zamanda önlemek ve boruları onarmak için farklı bölgelere vanalar yerleştirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sık Patlayan Su Borularına Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement