Mersin'de Mesire Alanı ve Sahil Temizlendi - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Mesire Alanı ve Sahil Temizlendi

Mersin\'de Mesire Alanı ve Sahil Temizlendi

Silifke ilçesindeki Kargı mesire alanı ve sahildeki plastik şişeler, posetler ve çeşitli yiyecek atıkları 100 kişinin katılımıyla temizlendi.

13.08.2013 13:43  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde bulunan ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm alanı ilan edilen Kargı turizm alanında temizlik seferberliği başlatıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, Yeşilovacık Belediye Başkanlığı ve Mavi Kent tatil sitesi yöneticileri işbirliğiyle düzenlenen temizlik kampanyası kapsamında Kargı mesire alanı ve sahil yaklaşık 100 kişinin katılımıyla temizlendi. Özellikle pikniğe gelen vatandaşlar tarafından atılan plastik şişeler, posetler ve çeşitli yiyecek atıkları toplanıp poşetlendikten sonra belediye çöp araçlarına yüklendi.

Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, temizlik çalışmalarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Silifke bölgesindeki Yeşilovacık Kemer, Kargı, Narlıkuyu ve Boğsak'ın turizm alanı ilan edildiğini kaydetti.

Turizm alanı ilan edilen Yeşilovacık Kargı mesire alanına ve burada bulunan Mavi Kent sitesine yaz sezonu olması dolayısıyla çok sayıda tatilci geldiğini ifade eden Arslan, hem çevre temizliğine karşı vatandaşları bilinçlendirmek hemde yangın sezonu olması dolayısıyla vatandaşların orman yangınlarına karşı duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla bu temizlik kampanyasının düzenlendiğini belirtti.

Kargı mesire alanının Torosların yeşiliyle Akdenizin mavisinin buluştuğu bir alan olduğuna dikkati çeken Arslan, "Burası kızılçam ormanıyla denizin buluştuğu önemli bir turizm alanı. Turizm bölgesi ilan edildiği için de Türkiye'nin değişik illerinden çok sayıda tatilci ve yöredeki insanlar günü birlik piknik için burayı tercih ediyorlar. Bizde daha temiz bir çevre için bu etkinliği düzenledik" dedi.

Mavi Kent tatil sitesi yöneticisi Bekir Özbek ise, her yaz tatil için buraya geldiklerini, yaşadıkları bu çevreyi daha temiz tutmak amacıyla bu temizlik kampanyasını düzenlediklerini belirtip, kampanyaya destek veren Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca'ya, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan'a, Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Kübüp'e ve kampanyaya katılanlara teşekkür ettiğini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Mesire Alanı ve Sahil Temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement