Silivri Belediye Başkanı Işıklar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Silivri Belediye Başkanı Işıklar Açıklaması

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul sahillerinin Silivri'de gerçekleştirilen arıtmanın faydasını hissedeceğini söyledi.

14.04.2016 13:02

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul sahillerinin Silivri'de gerçekleştirilen arıtmanın faydasını hissedeceğini söyledi.

Işıklar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki arıtma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, özellikle merkez ile Selimpaşa ve Çanta mahallelerinde arıtma istasyonları kurulduğunu belirtti.

Çanta Mahallesi'ndeki istasyonun İSKİ'ye devrinin gerçekleştirildiğini, diğer iki istasyonun da haziran sonunda tesliminin yapılabileceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Marmara Denizi'ne kıyısı olan belediyelerin kent arıtmaları bitmeden Marmara'nın temizliğinden söz etmek mümkün değil. Şimdi Kartal'dan Silivri'ye kadar kent arıtmalarının tamamlanmasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, büyük bir projeyi bitirmiş olacak. 42 kilometrelik sahil uzunluğuyla en uzun kıyı şeridine sahip ilçemizde, üç ayrı bölgedeki arıtmanın ardından gerçekleştirilecek denize deşarj işlemiyle hazirandan sonra hepimiz rahatlığı hissedeceğiz."

Yapılacak faaliyetlerin yansımasının bir yılı bulacağını anlatan Işıklar, "Çünkü deniz ve doğa, aldığını, hepimizin bildiği gibi, belli bir süreden sonra temizleyerek, kendini yeniler." diye konuştu.

Işıklar, arıtma sistemleriyle İstanbul'daki muhtemel kirliliğin de önüne geçilmiş olunacağını vurgulayarak, " Karadeniz'den gelen kirlilik, doğal olarak İstanbul'a yansıyor. İstanbul'un tüm sahilleri, Silivri'de yapılan arıtmanın faydasını kesinlikle hissedecek. Bunu haziran ayından sonra daha rahat bir şekilde söyleyecek durumda olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Gerçekleştirilen çalışmalarla bu konuda yaşanan sorunların çözülmesinden ayrıca memnuniyet duyduklarını söyleyen Işıklar, tüm bu faaliyetlerin, turizmin ve hizmet sektörlerinin gelişmesi olarak geri döneceğinin altını çizdi.

Belediye Başkanı Işıklar, yıllardır Marmara Denizi'nde balık çeşitlerindeki azalmayı gördüklerini belirterek, "Burada 5-6 çeşide kadar düşmüştü ve Marmara'nın tuz oranından ve de buranın doğal aromasından kaynaklı çok çeşitli balık zenginliği vardı. Bunun da tekrar canlanacağını ve eski günlerine döneceğini umuyoruz." şeklinde konuştu.

Silivri Belediyesi olarak, gerek arıtma tesislerin yapımı gerekse işletmeye alınması ve sonrasındaki aşamalar sırasında İBB ile olan iş birliği ve dayanışmayı sürdüreceklerini anlatan Işıklar, "Başta, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere, İSKİ çalışanlarına, Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüze ve bu konuda emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silivri Belediye Başkanı Işıklar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement