Silopi'de Belediye Ekipleri,Başıboş İneği Cadde Ortasında Kesti - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Belediye Ekipleri,Başıboş İneği Cadde Ortasında Kesti

Silopi\'de Belediye Ekipleri,Başıboş İneği Cadde Ortasında Kesti

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde belediye ekipleri, ilçe merkezinde gezen başıboş bir ineği,trafiğin en yoğun olduğu eski Dörtyol Kavşağı'ndaki caddenin ortasında kesti.

25.11.2014 13:33  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde belediye ekipleri, ilçe merkezinde gezen başıboş bir ineği, trafiğin en yoğun olduğu eski Dörtyol Kavşağı'ndaki caddenin ortasında kesti.

CADDE ORTASINDA KESİLDİ

İnek kesimini izleyen vatandaşlar ve zabıta görevlileri, bu anı cep telefonu ile görüntüledi. Silopi Belediyesi, ilçe merkezinde gezen, başıboş ineklere yönelik uygulamalarını sertleştirdi. Daha önce belediye hoparlöründen yakalanan başıboş hayvanlar için hayvan sahibine para cezası uygulanacağı uyarıları yapılmasına rağmen, bu uyarılar hayvan sahipleri tarafından dikkate alınmadı. Bunun üzerine ilçe merkezinde başıboş dolaşan bir inek, belediye ekiplerince yakalandıktan sonra belediye aracı ile İpek Yolu eski Dörtyol Kavşağı'na getirilerek, cadde ortasında kesildi.

YERDEKİ KAN SİLİNMEDİ

İneğin kesimi yapıldığı sırada Habur Sınır Kapısı istikametine doğru trafik bir süreliğine trafiğe kapalı tutuldu. Kesilen ineği ise çevredeki vatandaşlar ilgiyle izledi. Çocukların gözü önünde yapılan inek kesimi, bazı vatandaşlar ve zabıtalar tarafından cep telefonları ile kayıt altına alındı. Kesilen inek, daha sonra belediye ekiplerince getirildiği araca tekrar konularak belediyeye götürüldü. İneğin götürülmesinden sonra yerdeki kanın silinmemesi dikkat çekerken, karayolu tekrar trafiğe açıldı.

"MADDİ DURUMU İYİ OLMAYAN VATANDAŞLARA DAĞITILACAK"

Silopi Belediyesi Veteriner Hekimi Emin Güler, ilçe merkezinde başıboş dolaşan büyükbaş hayvanların trafik için sorun oluşturduğunu belirterek, Başıboş dolaşan büyük baş hayvanlar, başta trafik sorunu olmak üzere, birçok soruna sebebiyet verdiğinden, başkanlığımızın kesin emriyle bundan sonra şehir içerisinde dolaşan başıboş hayvanlar, birer birer kesilip, yada bir şekilde cezalandırılıp engellenecektir. Bunlar çöplerle besleniyor. Çöpten beslenen büyük baş hayvanların eti ve sütü olmak üzere sağlık yönünden besleyici bir değeri olmadığı gibi çöpleri beslenirken sağa sola dağıtılmasına sebebiyet veriyor. Bu da mikroorganizmaların basit bir şekilde çoğalmasını ve başka yere konakçılar vasıtası ile mikrop bulaştırmasına sebebiyet verdiğinden, büyük bir zarar teşkil etmektedir. Başkanlığın kesin emridir. Bunun önüne geçebilmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.

Başkan ile görüşüldükten sonra ineğin eti büyük ihtimalle fakir fukaraya dağılacaktır dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Belediye Ekipleri,Başıboş İneği Cadde Ortasında Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • keça kurda: silopi için bu kadar zamandır yaptığınız tek iş bu sizin tek bildiğiniz para yemek gücünüz anca savunmasız bi hayvana yetiyor ona eziyet ederek katlettiniz buna hakkınız yok size verilen oylar haram olsun sizde aynı ışid gibi hareket ediyorsunuz onlardan hiç bi farkınız yok lanet olsun allah sizi kahretsin sizi nefretle kınıyorum size insan diyen insanlığından şüphe etsin yüz karası menfaatçi başkanlar 1 0 Yanıtla
  • meryem arda: ulan aylardır o koltukta bu yurtsever halkın sayesinde oturuyorsunuz kimse sizin kara kaşınıza bayılıp oy vermedi bu yaptığınız gerçekten vahşet sizin lanet ışid den hiç bi farkınız yok yediğiniz para ve o savunmasız ineğin eti size haram zehir zıkkım olsun sizin tek derdiniz bu halkı partiden soğutmak hainler yaptığınız yanınıza kalmicak koltuk saltanatınız en kısa zamanda bitecek sizi nefretle kınıyorum yazıklar olsun silopi belediyesi 0 0 Yanıtla
  • keça kurda: veterinere bak bi hayvana böyle etmek için de ayrı maaş alıyorsun galiba sizi kınıyorum 0 0 Yanıtla

Advertisement