Silopi?de PKK'nın Tahrip Ettiği Okulda Eğitim Başladı - Son Dakika
Güncel

Silopi?de PKK'nın Tahrip Ettiği Okulda Eğitim Başladı

Silopi?de PKK\'nın Tahrip Ettiği Okulda Eğitim Başladı

Silopi'de PKK'nın tahrip ettiği okulda eğitim başladıŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde 7 Ekim ile 24 Nisan arasında 3 kez ilan edilen ve 58 gün süren sokağa çıkma yasakları ile birlikte başlayan operasyonlar kapsamında çıkan çatışmalarda PKK'nın tahrip ettiği Gazipaşa İlkokulu da onarılarak bugün eğitime başladı.

19.09.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi'de PKK'nın tahrip ettiği okulda eğitim başladı

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde 7 Ekim ile 24 Nisan arasında 3 kez ilan edilen ve 58 gün süren sokağa çıkma yasakları ile birlikte başlayan operasyonlar kapsamında çıkan çatışmalarda PKK'nın tahrip ettiği Gazipaşa İlkokulu da onarılarak bugün eğitime başladı.

Silopi'de yaklaşık 40 bin öğrenci için bugün ilk ders zili çaldı. Bin 364 öğretmenin bulunduğu ilçede halen 488 öğretmen açığı olduğu öğrenildi. Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu sayıyı yeni alacağı 442 ücretli öğretmen ile kapatmayı hedefelrken, ücretli öğretmen alımlarına ise bugün başlandı.

İlçede yasaklardan dolayı güvenlik güçleri, geçici karakol olarak kullandığı Silopi Senan İdin Anadolu Lisesi ile Silopi Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde eğitim-öğretim tekrar başladı. Ayrıca PKK'lılar tarafından tahrip edilen Gazipaşa İlkokulu da, tadilat ve onarım çalışmasının ardından eğitime açıldı. Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bulunan ortaokul ise yeni binasında, Silopi İmam hatip Ortaokulu olarak hizmet vermeye başladı. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'tan gelerek Silopi'de kalan öğrenciler için de, misafir öğrenci kabulü yapılıyor.

Okulun ilk gününde veliler, çocuklarının ellerini tutarak okula getirdi. Veliler, okul kapısına asılan isim listesinden çocuklarının hangi sınıflarda olduğuna baktıktan sonra çocuklarını eğitim görecekleri sınıflara kadar götürdü. Ders işlemeye başlayan Silopi Koç İlk-Ortaokulu'nda öğretmenler, ilk derste tahtaya kendi isimlerini yazarak öğrencilerle tanışmaya çalıştığı görüldü.

Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, öğretmen eksikliğini gidermeye çalıştıklarını belirterek, "Malumunuz geçen yıl yaşanan terör olayları ve bu terörü bitirmeye yönelik güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda eğitimde bazı aksamalar yaşadık. Bu sene itibar ile gerek valiliğimiz, gerekse kaymakamlığımızın desteği ile olsun, şu an da bütün okullarımızda öğrencilerimizin fiziki olarak eğitim öğretimin sürdürebileceği güzel bir ortam oluşturduk. Okullarımız da şu an da herhangi bir eksikliğimiz bulunmamakta. Öğretmen açısından bazı eksikliklerimiz bulunmaktadır. Onları da ücretli öğretmen görevlendirme yoluyla şuan da kısmen olsa karşılamış durumdayız. Bakanlığımızın yaptığı çalışma sonucunca sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Onları bekliyoruz. Sözleşmeli öğretmenlerimiz de geldiği zaman, eğitimdeki bu öğretmen eksiğimizi büyük ölçüde gidermiş olacağız. Bu öğretmenlerimiz geldiği zaman bölgede 4 yıl mecburi kalma durumu var. Bu da eğitimde süreklilik açısından öğrencilerimize yönelik süresiz bir şekilde aynı öğretmenle yaklaşık 4 yıl eğitim süreceği bir imkan olacak. Bu imkandan dolayı bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bölgemizdeki eğitim sirkülasyonu kısmen de olsa büyük ölçüde aslında durmuş olacak. Bu da eğitimimize büyük ölçüde katkı sağlayacaktır. Silopi ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak dediğim gibi bu güne çok iyi hazırlandık, aylardır uğraşıyoruz. Okullarımızı eğitim öğretime hazır hale getirdik. Şırnak'tan gelen öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız oldu. Şu an da hiç biri eğitim öğretimin dışında kalmamış, ilçede gerekli tedbirleri aldık. İnşallah bu sene herhangi bir sıkıntı yaşamadan eğitim öğretime başlayarak 2016-2017 eğitim öğretim yılının Silopi ve Silopi deki eğitimin başarısı için çok verimli ve güzel geçeceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi?de PKK'nın Tahrip Ettiği Okulda Eğitim Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement