Silopi'de Teog Sınavı İçin Hazırlık - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Teog Sınavı İçin Hazırlık

Terör saldırıları sonucu öğrencilerin mağdur olduğu Şırnak'ın Silopi ilçesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı için hazırlıklar tamamlandı.

26.04.2016 16:47

Terör saldırıları sonucu öğrencilerin mağdur olduğu Şırnak'ın Silopi ilçesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı için hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye genelinde 27-28 Nisan'da yapılacak TEOG 2. dönem sınavı öncesi okul müdürlerine yönelik Silopi ilçesi Koç İlk-Ortaokulu Konferans Salonunda toplantı gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, toplantıda, TEOG sınavı ile ilgili bütün hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

TEOG sınavına 8. sınıf öğrencisi 3 bin kişinin gireceğini ifade eden Dayanan, 635 öğretmenin gözetmen olarak görev alacağını, 40 kurumda sınavın gerçekleştirileceğini bildirdi.

Öğrencilerin sınava güzel bir şekilde girmesi, sınav sırasında sıkıntı yaşanmaması için bütün tedbirlerin alındığını anlatan Dayanan, terör saldırılarının sona ermesiyle iki gündür 8. sınıf öğrencilerine yönelik yoğun bir telafi eğitimi programı uyguladıklarını belirtti.

Telafi eğitimiyle eksik kalan üniteleri giderdiklerini aktaran Dayanan, "Hazırlıklarımızı bitirdik. Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sınava hazırız." dedi.

Öte yandan, terör saldırılarından ötürü mağdur olan öğrenciler, mazeret sınavı ya da ekstra puan avantajı sağlanmasını talep etti. 8'inci sınıf öğrencisi Celalettin Kaya, saldırılar nedeniyle hazırlık yapamadığını ancak her şeye rağmen sınava gireceğini söyledi.

Öğrenci Fatma Demir de "Diğer öğrencilerle aynı seviyede sınava girmek isterdik. Zaten yeterince eğitim alamadık. Elimizden geleni yapacağız. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Onlar da ellerinden geleni yapıyor. Ekstradan puan ya da süre tanımalarını istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silopi'de Teog Sınavı İçin Hazırlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement