Silvan'da Güvenlik Nedeniyle Açık Lise ve Ortaokul Sınavlarının Yapılmamasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Silvan'da Güvenlik Nedeniyle Açık Lise ve Ortaokul Sınavlarının Yapılmamasına Tepki

Silvan\'da Güvenlik Nedeniyle Açık Lise ve Ortaokul Sınavlarının Yapılmamasına Tepki

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, açık lise ve ortaokul sınavlarının güvenlik nedeniyle Diyarbakır il merkezine alınmasına esnaf ve muhtarlar tepki gösterdi.

24.12.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, açık lise ve ortaokul sınavlarının güvenlik nedeniyle Diyarbakır il merkezine alınmasına esnaf ve muhtarlar tepki gösterdi.

Silvan'da 2 ve 3 Ocak tarihlerinde yapılacak açık ortaokul ve lise sınavları, güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır il merkezine alındı. Yılda 2 kez yapılan sınavların Silvan'dan alınmasına tepki gösterildi. Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, ilçede 4 bin 500 öğrencinin Açık Öğretim Lisesi ve ortaokul sınavlarına girdiğini, 350 öğretmenin bu sınavda görev aldığını, bu kararın ilçe ekonomisine zarar vereceğini söyledi. Sınavların Bismil, Ergani ve diğer ilçelerde yapıldığını hatırlatan Ateş, şöyle konuştu:

"Silvan'da güvenlik gerekçesiyle bu kararı alan yetkililere, şunu söylemek istiyorum; Silvan'da bütün okullara öğrencilerimiz gitmektedir. Güvenlik açısından hiçbir engel yoktur. Silvan'daki tüm okullar şu anda faal durumdadır. Bunu güvenlik gerekçesine dayandırmak gerçekten düşündürücüdür. Bu kararın geri alınmasını istiyoruz. İşin ekonomi boyutunu düşünürsek, Silvan'da yılda iki defa yapılan açık öğretim lise ve ortaokul sınavları, büyük bir ekonomik katkı sunmaktadır. Sınav süresince ekonominin canlandığını görmekteydik. Şu anda ben Silvan'da güvenlik sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Bu kararın Silvan'daki ekonomik durumu da göz önünde bulundurarak, geri alınmasını istemekteyiz."

Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalarla ilçe ekonomisinin zarar gördüğünü belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Eşref Işık, bu kararla birlikte ekonominin bir kez daha sarsıldığını savunarak, şöyle konuştu:

"Çıkan olaylar nedeniyle esnaf bitme noktasına gelmişti. Esnaflarımız 3-4 aydır kazanmadan, kepenk kapatarak evine gidiyor. Açık Öğretim Lise ve ortaokul sınavlarına girmek için dışarıdan çok sayıda öğrenci geliyordu. Her biri 50 lira esnafa bıraktığında, az da olsa bir girdi sağlıyordu. Şimdi bu sınavlar, buradan alınıp başka yere veriliyor. Bizim esnaf ne yapacak? Zaten esnaf, halk bitmiş, durumda. Sınavın iptal edilerek başka yere taşınması, esnafı mağdur etmiştir. Ayrıca Silvan'da sınava girecek öğrencileri de 2 kat mağdur etmiştir. Devlet yetkilileri tüm bunları göz önünde bulundurmalı."

Silvan'da esnaf Murat Seykan, 2 gün süren sınav süresince az da olsa ilçe ekonomisine canlılık geldiğini, güvenlik nedeniyle alınan iptal kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silvan'da Güvenlik Nedeniyle Açık Lise ve Ortaokul Sınavlarının Yapılmamasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement