Şimşek: "Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz" - - Son Dakika
Politika

Şimşek: "Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz" -

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Daha çok demokrasi, daha çok kardeşlik, daha çok özgürlük çerçevesinde karmaşık etnik bir sorunu, Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz" dedi.

09.07.2014 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Daha çok demokrasi, daha çok kardeşlik, daha çok özgürlük çerçevesinde karmaşık etnik bir sorunu, Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Şimşek, Hasankeyf ilçesinde vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Daha sonra İmam Abdullah Türbesi'ne geçen Şimşek, burada dua etti.

Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlara verilen iftar programına katılan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının barış ve huzur ayı olduğunu söyledi. Ortadoğu'ya bakıldığında kargaşa ve zulmün devam ettiğine işaret eden Şimşek, ramazan ayının bu sıkıntılı durumların bitmesine ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını diledi.

Türkiye'nin ramazan ayını huzur içinde geçirdiğini dile getiren Şimşek, "Ortadoğu ve bölgemizde yaşananları gördükçe Türkiye'deki bu ortamı yaşamak önemlidir. İlk defa bu bölgede bir ülke, daha çok demokrasi, daha çok kardeşlik, daha çok özgürlük çerçevesinde karmaşık etnik bir sorunu, Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin kıt kaynakları ülkenin geleceği için harcanıyor artık" dedi.

- "Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçeli projesi"

Şimşek, Hasankeyf'in sorunlarını bildiklerini ve bu sorunun çözümü noktasında hem yerel kaynaklarla hem Ankara'daki yetkili kişilerle üzerilerine düşeni yaptıklarını ifade etti.

Yeni bir Hasankeyf inşa ettiklerine değinen Şimşek, şöyle konuştu:

"Var olan bir süreç var bu sürecin en iyi şekilde idare edilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz. Hasankeyf Batman'ın en güzide, yaşam kalitesi en iyi ilçe olmaya namzet bir ilçedir. Yeni Hasankeyf çok modern ve güzel bir şehir olacak. Eski Hasankeyf'i de korunabildiği kadar koruyacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar yüksek dozda bütçe ayrılan bir projeyi burada yapıyoruz."

İftar programına, Batman Valisi Azmi Çelik, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen de katıldı.

-Bakan Şimşek Dua ederken

-İftar Yemeği

-Bakan Şimşek

Şimşek: "Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz" -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Şimşek: 'Kürt sorunu meselesini halletmeye çalışan bir dönemden geçiyoruz' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement