Sındırgı'dan Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Eli Uzandı - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'dan Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Eli Uzandı

Sındırgı\'dan Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Eli Uzandı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinden, Bayır Bucak Türkmenlerine 1 Yardım TIR'ı dualarla uğurlandı.

28.12.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşları ve Sındırgı Belediyesi tarafından organize edilen yardım kampanyası kapsamında dört gün gibi kısa bir sürede hazırlanan 1 TIR, Sandıklı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle dualarla Bayır Bucak'taki Türkmenlere gönderildi.

Dua ve uğurlama töreninde konuşan İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube Başkanı Salih Durak, bütün mazlumlara yardım kampanyası düzenlediklerini belirterek;"Sındırgının bir gurunu daha yaşıyoruz. Daha önce 3 tır olarak gönderdiğimiz Suriye'deki kardeşlerimize Elhamdülillah bugün 4. Tırımızı göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün 26 ton gönderdiğimiz un ve gıda yardımlarımıza 10 ton un ve gıda yardımımız kaldı onu da önümüzdeki günlerde göndereceğiz. Bizlere bu çalışmamızda destek veren tüm Sındırgı halkına ve Kamu Kurumlarına çok teşekkür ederim" dedi.

Bayır Bucak Türkmenleri için hazırlanan yardım tırını uğurlama töreninde bulunan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ise;"Onlar ölümden bile korkmadan, kendi vatanlarını, kendi ocaklarını savunmak için hemde dört bir taraftan, dört beş türlüsüne karşı mücadele etmekten o kadar zor günler geçiyorlar. Ettiğimiz dualar ve gözyaşları elbette önemli zaman fili dua zamanı. İşte siz burada böyle güzel yardımlarınızla onlara diyorsunuz ki korkmayın, mahzun olmayın, Allah inanlarla beraber. Eminim sizler yok halinizle verdiniz. Yoksul halinizle verdiniz. Allah bu şehrin Sındırgının güzel insanlarından razı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı'nın tarihin her döneminde üzerine düşen vazifeyi, yerine getiren bir ilçe olduğunu ifade ederek;"Türk Milleti olarak, İslam Âlemi olarak zor durumda olanların yanında olmaya devam ediyoruz. Bizler muhacir ensar kültüründen yetişen insanlar olarak, muhacir olanlara sahip çıkma kültürümüz var. Bugünde hem soydaşımız, hem dindaşımız Suriye Bayır Bucak'taki kardeşlerimize sahip çıkmak maksadıyla Sındırgı'daki Sivil Toplum Kuruluşları toplandılar, bizde Sındırgı Belediyesi olarak önderlik ettik bir tır dolusu gıda ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek yardım toplandı. Bizler Sındırgılı olarak kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, çoluğuyla, çocuğuyla onların yanında olduğumuzu hissettirmek için, bu davranış içerisinde olduk. Gençlerimiz ve çocuklarımız bu işe katkı sağladılar. Biz ondan dolayı hep birlikte diyoruz ki Sındırgı olarak Bayır Bucak Türkmenlerinin yanındayız" diye konuştu.

Bayır Bucak Türkmenleri için hazırlanan yardım tırını uğurlama törenine Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Güner, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı'dan Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Eli Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement