Sinemacıların Mardin Buluşması - Son Dakika
Güncel

Sinemacıların Mardin Buluşması

9.Sinemardin Uluslararası Mardin Film Festivali, cuma akşamı Maridin Otel'de düzenlenen kokteyl töreni ile başladı.

31.05.2014 22:13

Açılış törenine Mardin Vali Vekili Ali Güldoğan, Büyükşehir Belediye Eş başkanları Ahmet Türk ve Februni ye Akyol, Ak parti eski milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat katıldı. Açılış töreni Prof. Dr. Nükhet Hotaş, Erol Dora, Muammer Güler, Mehmet Mehdi Eker ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in tebrik telgraflarının okunması ile başladı. Ardından sözü Festival Başkanı Helün Fırat aldı. 'Işığın şehri' temasıyla festivali gerçekleştirdiklerini belirten Fırat, "Hikayeleriyle sinemaya yansımış olan Mardin, her zaman olduğu gibi yine kendi coğrafyasının hikayelerine ev sahipliği yapacak. Bazen keskin bir dille bazen duygusal yoğunlukta ama her zaman sinema estetiği üzerinden bölgemizde ve dünyada yaşanan insani travmaya odaklanıyor" dedi. Mardinin sinemn sektörüne

Süryanice konuştu

Mardin Vali vekili Ali Güldoğan ise festivalin Mardin için öneminden bahsederken; Büyükşehir Belediye Eş Başkanı, Ahmet Türk ise sözlerine sanatseverlere seslenerek başladı: "Mardin birçok kültürün, kimliğin, inancın birleştiği önemli bir kent. Bu şehir ancak sanatseverlerle güzelleşir, cazip hale getirilir. Sinemardin'in sanata ve Mardin'in tanıtımına katkısı büyüktür." Eş Başkan Februni Akyol ise önce Süryanice konuştu. Ardından "İlk defa bir Süryanı kadını bu kürsüye çıkıyor. Tadını çıkarmak istedim. Nitelikli sinema için sinemacıları buraya davet ediyoruz" dedi.

Hisham Zaman ile söyleşi

Festivalin açılışını yönetmenliğini Hisham Zaman'nın yaptığı bol ödüllü bir film olan 'Kar Yağmadan Önce/Before Snowfall' filmi ile yapıldı.Mardin halkının yoğun ilgi gösterdiği festivalde filmin sonrasında yönetmen ile söyleşi yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sinemacıların Mardin Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement